Ενημέρωση με ένα κλικ

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο δημοσιογράφος Χριστόφορος Κονταξής

Μια εμβληματική μορφή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που υπηρέτησε με ήθος το αθλητικό και το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ αφήνει πίσω του μια πλούσια κληρονομιά.

Σε ηλικία 94 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο Χριστόφορος Κονταξής, ένας άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην ελληνική δημοσιογραφία. Η διαδρομή του, γεμάτη συνέπεια και επαγγελματισμό, καλύπτει δεκαετίες ενημέρωσης, από τα αθλητικά γήπεδα μέχρι τα έδρανα της Βουλής.

Γεννημένος το 1932 στον Βρονταμά Λακωνίας και απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, ο Χριστόφορος Κονταξής ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του πορεία το 1964 από την εφημερίδα «Το Βήμα». Στην πολυετή καριέρα του συνεργάστηκε με σημαντικά μέσα, όπως η «Απογευματινή», η «Μακεδονία» και το περιοδικό «Ταχυδρόμος», ενώ από το 1974 συνέδεσε το όνομά του με τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Ως διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού ΕΡΑ 1 και αργότερα ως διευθυντής ειδήσεων της ΕΡΤ-2, από το 1982, διαμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο παρουσίασης της ειδησεογραφίας. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή του στη δημιουργία της εκπομπής «ΕΡΤ-2 στη Βουλή», μια πρωτοβουλία που τον καθιέρωσε στον χώρο της πολιτικής ενημέρωσης. Μέχρι τη συνταξιοδότησή του, το 1996, υπηρέτησε με ήθος και προσήλωση το λειτούργημά του, έχοντας ως εφόδια τα βιώματα από την Εθνική Αντίσταση και τον Εμφύλιο.

Η ΕΣΗΕΑ, αποχαιρετώντας τον «άξιο συνάδελφο», εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του και ειδικότερα στις κόρες του, Ζέτα και Μαρία, οι οποίες ακολουθούν την ίδια επαγγελματική πορεία. Η πολιτική κηδεία του Χριστόφορου Κονταξή θα τελεστεί την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου, στις 12:00, στο Κοιμητήριο Καισαριανής, ενώ ο τελευταίος αποχαιρετισμός θα δοθεί στις 16:15 στο Αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας. Περισσότερες πληροφορίες για το έργο του είναι διαθέσιμες στο ertflix.gr και το ertecho.gr.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com