Αυξημένες κατά 50% οι κρατήσεις κρουαζιερόπλοιων στον Βόλο για το 2027 και το 2028
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των μεγάλων εταιρειών το λιμάνι του Βόλου, με προτάσεις για τη χρήση του Τρένου του Πηλίου και την υποδοχή πλοίων 340 μέτρων.
Σημαντική αύξηση της τάξεως του 50% στις κρατήσεις κρουαζιερόπλοιων για τα έτη 2027 και 2028 καταγράφει ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν πρόσφατα στη διεθνή έκθεση Seatrade Cruise Med 2026, στο Λας Πάλμας της Γκραν Κανάρια. Η δυναμική αυτή ενδέχεται να ενισχυθεί περαιτέρω, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για άνοδο έως και 70% εφόσον επιβεβαιωθούν και οι έκτακτες προσεγγίσεις.
Το λιμάνι του Βόλου βρίσκεται ήδη στο μικροσκόπιο μεγάλης εταιρείας του κλάδου, η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο ένταξης της πόλης στα δρομολόγιά της για κρουαζιερόπλοια μεγέθους 340 μέτρων. Η υλοποίηση του σχεδίου αυτού τελεί υπό την προϋπόθεση εξασφάλισης βυθίσματος βάθους 10 έως 11 μέτρων στις λιμενικές υποδομές. Παράλληλα, εταιρείες πολυτελούς κρουαζιέρας έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την προσέγγιση μικρότερων πλοίων στον κεντρικό προβλήτα, αναζητώντας νέες εμπειρίες για τους επιβάτες τους.
Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών, συζητήθηκε η επέκταση των τουριστικών διαδρομών πέρα από τις κλασικές επιλογές των Μετεώρων και του Πηλίου. Μάλιστα, εταιρεία πολυτελούς κρουαζιέρας κατέθεσε πρόταση για τη μίσθωση του Τρένου του Πηλίου για αποκλειστικές διαδρομές, ενώ προωθείται και η ένταξη του Μουσείου της Αργούς στα προγράμματα επίσκεψης. Οι επαφές του Οργανισμού Λιμένος Βόλου με τη MedCruise και τη Διεθνή Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας αναμένεται να συνεχιστούν στην 70ή Γενική Συνέλευση της MedCruise, που είναι προγραμματισμένη για τις 5 έως 8 Ιουνίου 2027 στην Κωνσταντινούπολη.
