Τέλος καλοκαιριού με 33 βαθμούς και απότομη πτώση της θερμοκρασίας από την Τρίτη
Μετεωρολογική ανατροπή με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους έως 8 μποφόρ φέρνει ψυχρές αέριες μάζες από την Ευρώπη.
Τις τελευταίες ημέρες της καλοκαιρινής ζέστης απολαμβάνουμε την Κυριακή και τη Δευτέρα, καθώς θερμές αέριες μάζες από τη βόρεια Αφρική προσφέρουν υψηλές θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 33 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, η εικόνα του καιρού αναμένεται να αλλάξει δραματικά από την Τρίτη, καθώς ψυχρό κύμα από την ανατολική και βορειοανατολική Ευρώπη εισβάλλει στη χώρα.
Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο Όλγα Παπαβγούλη, η μετάβαση στο φθινοπωρινό σκηνικό θα είναι απότομη. Την Τρίτη, ένα βαρομετρικό χαμηλό θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες, με τα φαινόμενα να εντοπίζονται κυρίως στη Χαλκιδική και τις Σποράδες. Στα υψηλά υψόμετρα του Ολύμπου δεν αποκλείονται ακόμη και ασθενείς χιονοπτώσεις. Παράλληλα, οι άνεμοι θα ενισχυθούν σε επίπεδα θύελλας, φτάνοντας τοπικά τα 8 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο.
Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει αισθητά, με τον υδράργυρο στα κεντρικά, τα ανατολικά και τα βόρεια να μην ξεπερνά τους 23 με 26 βαθμούς Κελσίου. Η ψύχρα θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή την Τετάρτη, ειδικά κατά τις πρωινές ώρες σε ορεινές περιοχές, όπου οι ελάχιστες θερμοκρασίες ενδέχεται να πέσουν σε μονοψήφια επίπεδα.
