Σοφία Βαχάρη Τσουβελεκάκη: Ελληνικά γυαλιά ηλίου στηρίζουν το Ίδρυμα της Πριγκίπισσας Σαρλίν
Μια νέα συνεργασία μόδας «γεννημένη» στο Μονακό που συνδυάζει την ελληνική δεξιοτεχνία με τη φιλανθρωπική δράση.
Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία που γεφυρώνει την ελληνική δημιουργικότητα με την κοινωνική προσφορά στο Πριγκιπάτο του Μονακό παρουσιάζει η επιχειρηματίας Σοφία Βαχάρη Τσουβελεκάκη. Μέσα από τη συνεργασία «FAOS x MyCrown Collection», δημιουργήθηκε μια περιορισμένη σειρά γυαλιών ηλίου, τα έσοδα της οποίας ενισχύουν το έργο του Ιδρύματος της Πριγκίπισσας Σαρλίν.
Τα συγκεκριμένα γυαλιά, τα οποία κατασκευάζονται στην Ελλάδα, διακρίνονται για την υψηλή τους ποιότητα, ενσωματώνοντας φακούς Zeiss και αντιανακλαστικές επιστρώσεις, ενώ φέρουν ως χαρακτηριστική λεπτομέρεια ένα μικρό στέμμα. Το στέμμα αυτό αποτελεί το κεντρικό σύμβολο του brand «MyCrown Collection», το οποίο ίδρυσε η κυρία Βαχάρη Τσουβελεκάκη και πλέον απέκτησε το πρώτο του φυσικό κατάστημα στο «Le Méridien Beach Plaza» του Μονακό.
Η πορεία του brand είναι αξιοσημείωτη, καθώς ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, όταν η επιχειρηματίας άρχισε να μεταποιεί παλαιότερα ενδύματα της οικογένειάς της σε διακοσμητικά είδη. Σήμερα, η συλλογή έχει επεκταθεί σε τσάντες, μαγιό, κοσμήματα και είδη lifestyle, ενώ το κατάστημα στο Πριγκιπάτο φιλοξενεί επίσης δημιουργίες από έπιπλα, όπως τα «Ekle Monte-Carlo», και ρούχα διαφόρων σχεδιαστών.
Πέρα από την επιχειρηματική της δραστηριότητα, η Σοφία Βαχάρη Τσουβελεκάκη διακρίνεται για την έντονη φιλανθρωπική της δράση. Ενδεικτική είναι η συμμετοχή της στη θεατρική παράσταση «Φωνάζει ο Κλέφτης» του Δημήτρη Ψαθά, που ανέβηκε στο Κολλέγιο Αθηνών από την ομάδα ARTE, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της «ΕΛΕΠΑΠ» και της «ΘΕΟΤΟΚΟΥ».
