Ενημέρωση με ένα κλικ

Σπύρος Γραμμένος: «Στα 13 με κακοποίησαν, χρειάστηκα 22 χρόνια για να καταλάβω τι συνέβη»

Ο γνωστός τραγουδοποιός εξομολογείται τον εφιάλτη της παιδικής κακοποίησης, τη μάχη με τις κρίσεις πανικού και τη λυτρωτική δύναμη της ψυχοθεραπείας.

Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση, ο Σπύρος Γραμμένος μίλησε για την τραυματική εμπειρία της κακοποίησης που βίωσε σε ηλικία 13 ετών. Ο 46χρονος τραγουδοποιός, μιλώντας στη Lifo, αποκάλυψε ότι χρειάστηκε να περάσουν περισσότερες από δύο δεκαετίες —φτάνοντας στην ηλικία των 35 ετών— προκειμένου να αντιληφθεί πλήρως το μέγεθος και τη φύση του τραύματος που σημάδεψε τη ζωή του.

Η κακοποίηση που υπέστη τον οδήγησε σε μια ψυχολογική κατάσταση πλήρους αποσύνδεσης από το σώμα του, ενώ από τα 15 του χρόνια άρχισε να βιώνει έντονες κρίσεις πανικού, συνοδευόμενες από τον διαρκή φόβο ότι το σώμα του δεν θα τον αντέξει. «Στα 13 μου έγινα συνένοχος σε ένα έγκλημα. Έφτασα στα 35 μου να καταλάβω τι είχε συμβεί», εξήγησε χαρακτηριστικά, περιγράφοντας πώς ο θύτης τον χειραγώγησε, κάνοντάς τον να νιώθει υπεύθυνος μέσω του εκφοβισμού και της επιβολής της σιωπής.

Μέσα από τη διαδικασία της ψυχοθεραπείας, ο καλλιτέχνης κατάφερε τελικά να αναγνωρίσει ότι η ενοχή που κουβαλούσε για χρόνια δεν του ανήκε. Περιγράφοντας τη διαδικασία της επούλωσης, χρησιμοποίησε την εικόνα μιας «μαύρης μπάλας» στο στήθος του, την οποία ένιωθε να τον βαραίνει μια ολόκληρη ζωή. «Τη στιγμή που μιλάς είναι σαν να ξερνάς αυτήν τη μαύρη μπάλα. Απ’ όταν έφτυσα αυτή την μπάλα, έγινα άλλος άνθρωπος», τόνισε, αναδεικνύοντας τη σημασία του να σπάσει η σιωπή και να έρθει η εσωτερική κάθαρση.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com