Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την ενεργειακή κρίση και τα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών
Στο επίκεντρο του κυβερνητικού επιτελείου οι διεθνείς εξελίξεις και η ακρίβεια — Τι δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης για τις παρεμβάσεις και την πορεία των τιμών.
Η κλιμάκωση της έντασης στον Περσικό Κόλπο και οι επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές λόγω του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας έχουν θέσει την κυβέρνηση σε κατάσταση επιφυλακής. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η ενεργειακή κρίση και οι επιπτώσεις της στην ελληνική αγορά, με το κυβερνητικό επιτελείο να πραγματοποιεί σήμερα νέα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την αξιολόγηση των δεδομένων.
Στόχος της συνάντησης, όπως επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, είναι η παρακολούθηση των εξωγενών παραγόντων που πιέζουν την οικονομία, δεδομένου ότι η άνοδος των τιμών της ενέργειας συμπαρασύρει το κόστος σε όλη την αλυσίδα των προϊόντων. Ο κ. Μαρινάκης διευκρίνισε πως, παρά την ανησυχία, δεν αναμένονται άμεσες ανακοινώσεις σήμερα, καθώς οι τρέχουσες παρεμβάσεις που τέθηκαν σε ισχύ τον Σεπτέμβριο καλύπτουν το τρέχον διάστημα.
«Η κυβέρνηση θα παρέμβει και δεν θα αφήσει αβοήθητη την κοινωνία, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο, εντός όμως των δημοσιονομικών περιθωρίων», σημείωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, η Αθήνα διατηρεί ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, επιδιώκοντας μια κοινή στρατηγική για τον περιορισμό του ενεργειακού κόστους. Οι οριστικές αποφάσεις για την περαιτέρω στήριξη των νοικοκυριών αναμένεται να ληφθούν μετά την ολοκληρωμένη αξιολόγηση των στοιχείων του Σεπτεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο ertflix.gr και στο ertecho.gr.
