Γιώργος Μαζωνάκης: Αγνοήθηκαν δύο προειδοποιητικά σήματα για θρόμβωση στο μηχάνημα πλασμαφαίρεσης
Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη μοιραία διαδικασία στην κλινική: Το ιατρικό σφάλμα με τη δόση αδρεναλίνης και η αγνόηση των κρίσιμων ενδείξεων στο λογισμικό.
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με την υπόθεση θανάτου του Γιώργος Μαζωνάκης, που συγκλόνισε το πανελλήνιο την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών από ανακοπή, κηδεύτηκε σήμερα 14/9 στη Νίκαια, ενώ η δικαιοσύνη συνεχίζει τις ενδελεχείς έρευνες για να αποδώσει ευθύνες στους εμπλεκόμενους γιατρούς.
Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται πλέον σοκαριστικές αποκαλύψεις για τη διαδικασία της πλασμαφαίρεσης στην κλινική στο Κολωνάκι, στην οδό Καρνεάδου. Σύμφωνα με πληροφορίες που αναδείχθηκαν μέσα από την εκπομπή Live News, η 56χρονη γιατρός που επέβλεπε τη διαδικασία αγνόησε δύο κρίσιμα προειδοποιητικά μηνύματα (alerts) για θρόμβωση, τα οποία εξέπεμψε το μηχάνημα μόλις δέκα λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίας. Το λογισμικό του μηχανήματος επιβεβαιώνει πως η διαδικασία διήρκησε συνολικά 42 λεπτά, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς ότι δεν είχε ξεκινήσει.
Επιπλέον, η αγωνιώδης προσπάθεια για την επαναφορά του τραγουδιστή αποδεικνύεται ελλιπής. Όπως ανέφερε ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, οι γιατροί χορήγησαν ανεπαρκή δόση αδρεναλίνης. Συγκεκριμένα, αντί για την ενδεδειγμένη ποσότητα, χορήγησαν μόλις 0.1mg σε κάθε μία από τις τρεις ενέσεις, λαμβάνοντας συνολικά ο καλλιτέχνης μόλις το 30% της δόσης που χρειαζόταν για να ανταποκριθεί ο οργανισμός του. Οι δύο γιατροί που κατηγορούνται για θανατηφόρα έκθεση αναμένεται να απολογηθούν, ενώ οι εισαγγελικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο αναβάθμισης των κατηγοριών σε ανθρωποκτονία με δόλο.
