Η Αρίνα Σαμπαλένκα διέλυσε τη ρακέτα της μετά την ήττα στον τελικό του US Open
Η Λευκορωσίδα πρωταθλήτρια έχασε την ευκαιρία για το ιστορικό three-peat και ξέσπασε στον πάγκο της, εξηγώντας στη συνέχεια τους λόγους της έντονης απογοήτευσης.
Η απώλεια του τίτλου στο US Open στάθηκε αφορμή για μια στιγμή έντονης συναισθηματικής φόρτισης για την Αρίνα Σαμπαλένκα. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα απέναντι στην Έλενα Ριμπάκινα, η 28χρονη τενίστρια δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα νεύρα της και κατέστρεψε τη ρακέτα της, χτυπώντας την επανειλημμένα στο κορτ.
Η Έλενα Ριμπάκινα επικράτησε με 6-4, 5-7, 6-2, κατακτώντας για πρώτη φορά το τουρνουά στο Flushing Meadows και ανεβαίνοντας παράλληλα στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης. Η ήττα αυτή ήταν ιδιαίτερα επώδυνη για τη Σαμπαλένκα, καθώς η Νέα Υόρκη αποτελούσε τα τελευταία χρόνια το προσωπικό της «κάστρο», ενώ η αθλήτρια έχασε την ευκαιρία να πετύχει το ιστορικό three-peat.
Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, η Λευκορωσίδα αναφέρθηκε ανοιχτά στο περιστατικό: «Είναι πολύ δύσκολο να ελέγξεις τα συναισθήματά σου όταν χάνεις έναν τελικό Grand Slam. Ήθελα απλώς να αφήσω όλη αυτή την επιθετικότητα και την απογοήτευση να βγει προς τα έξω», δήλωσε χαρακτηριστικά. Όπως εξήγησε, η εκτόνωση της έντασης ήταν απαραίτητη, προκειμένου να διαχειριστεί τη μεγάλη απογοήτευση της στιγμής.
