Ενημέρωση με ένα κλικ

Μελβούρνη: Διαρρήκτες «ρημάζουν» κομμωτήρια κλέβοντας περούκες αξίας 50.000 δολαρίων

Στο στόχαστρο οργανωμένης σπείρας βρίσκονται επώνυμα κομμωτήρια, με τους δράστες να αφαιρούν εξειδικευμένα προϊόντα κατόπιν παραγγελίας.

Μια ασυνήθιστη έξαρση εγκληματικότητας πλήττει τη Μελβούρνη, καθώς διαρρήκτες έχουν βάλει στο στόχαστρο κομμωτήρια, αφαιρώντας πολυτελείς περούκες, extensions και τρέσες μαλλιών αξίας χιλιάδων δολαρίων. Οι επιχειρηματίες της περιοχής βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς μόνο το τελευταίο τρίμηνο έχουν καταγραφεί πολλαπλές επιδρομές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι διαρρήξεις της 9ης Σεπτεμβρίου, όπου δύο κομμωτήρια έγιναν στόχος μέσα στην ίδια νύχτα. Πρόκειται για τα καταστήματα Carla Lawson Hair Extensions στην οδό Salmon στο Port Melbourne και Frika Hair στην οδό Clarendon στο South Melbourne, τα οποία χτυπήθηκαν με διαφορά μόλις 30 λεπτών, γύρω στις 3 τα ξημερώματα.

Πλάνα από κάμερες ασφαλείας, τα οποία εξασφάλισε το news.com.au, αποκαλύπτουν τον επαγγελματικό τρόπο δράσης των ληστών. Ένας άνδρας, παρά τον συναγερμό που ενεργοποιήθηκε αμέσως, εισέβαλε στο κατάστημα Carla Lawson Hair Extensions και κατευθύνθηκε με ακρίβεια στα ράφια με τα σετ μαλλιών. Λίγο αργότερα, ένας συνεργός εμφανίστηκε για να βοηθήσει στη μεταφορά των εμπορευμάτων σε μεγάλους σάκους. Η επιχείρηση διήρκεσε μόλις τρία λεπτά, ενώ οι δράστες, εκτός από τα εξειδικευμένα προϊόντα κομμωτικής, αφαίρεσαν και δύο φορητούς υπολογιστές, όπως επιβεβαίωσε η Αστυνομία της Βικτώριας.

Ο Stuart Lawson, ιδρυτής της Carla Lawson Hair Extensions, κάνει λόγο για ζημιά που ξεπερνά τις 50.000 αυστραλιανά δολάρια. Το σοβαρότερο πρόβλημα, πέρα από το οικονομικό κόστος, είναι ότι πολλά από τα κλεμμένα είδη αποτελούσαν ειδικές παραγγελίες για πελάτες, αναγκάζοντας την επιχείρηση να ακυρώσει και να επαναπρογραμματίσει ραντεβού μηνών.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com