Μαϊάμι: Διασώστες εντόπισαν επιζώντα στα συντρίμμια οχήματος μετά τη συντριβή του Boeing της Amazon
Συγκλονιστικές στιγμές στην επιχείρηση διάσωσης στο αεροδρόμιο – Ανακτήθηκαν τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους που προκάλεσε τον θάνατο πέντε ανθρώπων.
Λίγα λεπτά μετά τη συντριβή του Boeing 767 της Amazon στο Μαϊάμι, οι ομάδες διάσωσης ήρθαν αντιμέτωπες με μια αναπάντεχη εικόνα ελπίδας. Μέσα στα συντρίμμια ενός διαλυμένου οχήματος, εντοπίστηκε ένας επιζών, ο οποίος κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή παρά τη σφοδρότητα της πρόσκρουσης.
Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο X, καταγράφεται η στιγμή που ένας αστυνομικός προσεγγίζει το κατεστραμμένο όχημα. Αντιλαμβανόμενος πως υπάρχει εγκλωβισμένο άτομο που έχει διατηρήσει τις αισθήσεις του, φωνάζει απευθυνόμενος στους συναδέλφους του: «Έχουμε έναν για εσάς! Είναι ζωντανός!». Η επιχείρηση απεγκλωβισμού ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη, καθώς στο σημείο υπήρχαν διάσπαρτα καύσιμα και εστίες φωτιάς από το αεροσκάφος.
Η τραγωδία συνέβη την περασμένη Κυριακή, όταν το εμπορευματικό αεροσκάφος βγήκε εκτός διαδρόμου στο διεθνές αεροδρόμιο του Μαϊάμι, παρασύροντας στο πέρασμά του οχήματα. Από το δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι, ενώ άλλοι πέντε τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με την Τζένιφερ Χόμεντι, διευθύντρια της NTSB, το Boeing 767-300 συγκρούστηκε αρχικά με βαν που μετέφερε εργαζόμενους εταιρείας καθαρισμού και στη συνέχεια με SUV, καταλήγοντας σε ζώνη στάθμευσης οχημάτων της Tesla. Η κ. Χόμεντι χαρακτήρισε την εικόνα στο σημείο ως «απόλυτη καταστροφή».
Ήδη, οι αρχές προχώρησαν στην ανάκτηση των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους, τα οποία μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της NTSB για την ανάλυση των δεδομένων πτήσης και των συνομιλιών στο πιλοτήριο, ώστε να διαλευκανθούν τα αίτια της μοιραίας πορείας που διήνυσε το αεροπλάνο για 400 μέτρα εκτός διαδρόμου.
