Ενημέρωση με ένα κλικ

Επιστρέφει το Dentist Pass για 300.000 παιδιά με διευρυμένα ηλικιακά όρια

Δωρεάν προληπτικοί οδοντιατρικοί έλεγχοι για παιδιά 5 έως 14 ετών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Την επαναφορά του προγράμματος Dentist Pass, με σημαντικά διευρυμένα ηλικιακά κριτήρια, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, σχεδόν 300.000 παιδιά ηλικίας από 5 έως 14 ετών θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να πραγματοποιούν δωρεάν προληπτικούς οδοντιατρικούς ελέγχους.

Σε σύγκριση με την πρώτη εφαρμογή του μέτρου το 2023, η οποία απευθυνόταν σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, το πρόγραμμα ενισχύεται καλύπτοντας ένα ευρύτερο φάσμα ηλικιών. Σημειώνεται πως, όπως και στο παρελθόν, το Dentist Pass δεν προβλέπει εισοδηματικά κριτήρια, ενώ η οικονομική ενίσχυση των 40 ευρώ ανά παιδί χορηγείται μέσω ψηφιακής κάρτας για την κάλυψη υπηρεσιών όπως ο καθαρισμός και ο γενικός έλεγχος της στοματικής υγείας. Οι αναλυτικές λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία των αιτήσεων και τις παρεχόμενες υπηρεσίες αναμένεται να ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία των πολιτικών πρόληψης, αναφέροντας ότι επτά εκατομμύρια πολίτες έχουν ήδη επωφεληθεί από δωρεάν προληπτικές εξετάσεις. Επιπλέον, το πρόγραμμα «Προλαμβάνω» αποκτά μόνιμο χαρακτήρα από το 2030, ενισχυμένο με νέες παροχές που θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, δωρεάν ελέγχους για τον καρκίνο του δέρματος, ενισχύοντας έτσι τη στρατηγική της έγκαιρης διάγνωσης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com