Ενημέρωση με ένα κλικ

Καταγγελία ΝΕΜΕΣΙΣ: Πυροβολισμοί αλόγων στον Αίνο και τουριστική εκμετάλλευση ζώων στα νησιά

Σφοδρή επίθεση της Ομοσπονδίας στην Πολιτεία για την ανεπάρκεια της φιλοζωικής πολιτικής και τα περιστατικά κακοποίησης

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία ΝΕΜΕΣΙΣ εξαπέλυσε «πυρά» κατά της Πολιτείας, ζητώντας άμεσες θεσμικές παρεμβάσεις για την ουσιαστική προστασία των ζώων. Μέσω σειράς παρεμβάσεων, η Ομοσπονδία ανέδειξε τρία κρίσιμα μέτωπα: την εκμετάλλευση των ιπποειδών στα τουριστικά νησιά, τη διαχείριση των αδέσποτων και τη θανάτωση ελεύθερων αλόγων στον Αίνο της Κεφαλονιάς.

Η ΝΕΜΕΣΙΣ χαρακτήρισε «εθνική ντροπή» την τουριστική εκμετάλλευση γαϊδουριών και μουλαριών στη Σαντορίνη. Με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητά την οριστική κατάργηση της ίππευσης για τουριστικούς σκοπούς, καταγγέλλοντας παράλληλα τη βίαιη επίθεση αγωγιατών κατά ακτιβιστριών της PETA. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η πρακτική αυτή δεν αποτελεί παράδοση, αλλά κακοποίηση που δυσφημεί διεθνώς τη χώρα.

Σε άλλο μέτωπο, η οργάνωση άσκησε κριτική στην Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς για την παρουσίαση της μασκότ «Φύλακα» στην 90ή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. «Τα αδέσποτα δεν χρειάζονται μασκότ, χρειάζονται πολιτική», υπογραμμίζει η ΝΕΜΕΣΙΣ, επικρίνοντας την επικοινωνιακή διαχείριση του προβλήματος και τη χορηγική συμμετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, συνδέοντάς την με την ανησυχία για έργα ΑΠΕ σε προστατευόμενες περιοχές.

Τέλος, ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για τα ελεύθερα άλογα στον Αίνο της Κεφαλονιάς. Η ΝΕΜΕΣΙΣ καταγγέλλει συνεχή περιστατικά πυροβολισμών και θανάτωσης αλόγων στην περιοχή Ελειού, έχοντας υποβάλει ήδη επίσημη αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κεφαλονιάς, στο Τμήμα Προστασίας Ζώων της Ελληνικής Αστυνομίας και στο Αστυνομικό Τμήμα Αργοστολίου. Η Ομοσπονδία ζητά την άμεση διαλεύκανση των υποθέσεων και τον καταλογισμό ευθυνών για τις παραλείψεις που αφήνουν τα ζώα απροστάτευτα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com