Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ κοντράρονται στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν για τη Stoiximan Super League
Οι νέοι προπονητές Νίστρουπ και Λίσι κάνουν ντεμπούτο σε ελληνικό ντέρμπι με αρκετές απουσίες στις αποστολές τους.
Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν για τη Stoiximan Super League, σε μια αναμέτρηση που αναμένεται να κρίνει πολλά για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Περίπου τέσσερις μήνες μετά το επεισοδιακό 2-2 στη Λεωφόρο, οι δύο ομάδες διασταυρώνουν ξανά τα ξίφη τους στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, με τα δεδομένα να έχουν αλλάξει ριζικά.
Στους πάγκους βρίσκονται πλέον δύο νέοι τεχνικοί, ο Νίστρουπ για τους «πράσινους» και ο Λίσι για τον «Δικέφαλο», οι οποίοι καλούνται να διαχειριστούν τις πρώτες τους εμπειρίες από ελληνικά ντέρμπι. Το έργο τους γίνεται πιο σύνθετο λόγω των πολλών απουσιών. Ο Νίστρουπ δεν υπολογίζει στους Τσάπρα, Τσιριβέγια, Ίνγκασον, Παντελίδη και τον ανέτοιμο Κρίστιανσεν, ενώ ο Λίσι στερείται τις υπηρεσίες των Λουσέ, Χατζηδιάκο, Μεϊτέ, Σαρρή και Ντεσπόντοφ.
Παρά τις αντιξοότητες, οι ενδεκάδες που παρατάσσονται υπόσχονται θέαμα. Για τον Παναθηναϊκό ξεκινούν οι Πένια, Καλάμπια, Ντε Φράι, Φαν Ντρόνγκελεν, Κυριακόπουλος, Καμαρά, Κάνγκουα, Ταμπόρδα, Αντίνο, Γκαρσία και Τετέι. Από την πλευρά του ΠΑΟΚ, τη φανέλα βασικού φορούν οι Παβλένκα, Γιαννούλης, Μιχαηλίδης, Ελουστόντο, Κένι, Ζαφείρης, Σανταμαρία, Πέλκας, Ζίβκοβιτς, Εντιαγέ. Η προϊστορία δείχνει ισορροπία στις 20 τελευταίες αναμετρήσεις με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό, ο οποίος μετρά εννέα νίκες έναντι έξι του ΠΑΟΚ.
