Ενημέρωση με ένα κλικ

Ντόναλντ Τραμπ: «Έσωσα τη Βρετανία από πυρηνική απειλή με το χτύπημα στο Ιράν»

Ο Αμερικανός πρόεδρος στρέφεται κατά της κυβέρνησης του Λονδίνου και εξαπολύει νέα επίθεση στον δήμαρχο Σαντίκ Καν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε εκ νέου αίσθηση με δηλώσεις του στο βρετανικό δίκτυο GB News, υποστηρίζοντας ότι η στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ και του Ισραήλ κατά του Ιράν στις 28 Φεβρουαρίου λειτούργησε ως «ασπίδα» για τη Βρετανία. Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, η δράση αυτή απέτρεψε μια επικείμενη πυρηνική απειλή, υποστηρίζοντας πως η Τεχεράνη θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα κατά ευρωπαϊκών στόχων, καθώς οι πύραυλοί της δεν έχουν το απαραίτητο βεληνεκές για να πλήξουν τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Σώζω τη δική σας χώρα από την απειλή. Αν το Ιράν διέθετε πυρηνικό όπλο, είναι πιθανότερο να το χρησιμοποιούσε στην Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τραμπ. Παράλληλα, άσκησε έντονη κριτική στη βρετανική κυβέρνηση του Κιρ Στάρμερ για την άρνησή της να συμμετάσχει στρατιωτικά στη σύγκρουση, αφήνοντας αιχμές ότι η στάση αυτή μπορεί να επηρεάσει τη μελλοντική στήριξη της Ουάσιγκτον σε θέματα όπως τα Φόκλαντς.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρέλειψε να επιτεθεί προσωπικά στον δήμαρχο του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, χαρακτηρίζοντάς τον «απαίσιο τύπο». Ισχυρίστηκε ότι σε περιοχές της βρετανικής πρωτεύουσας δεν υφίσταται νόμος και τάξη λόγω της εγκληματικότητας και των μεταναστευτικών ροών, φτάνοντας στο σημείο να πει ότι η αστυνομία φοβάται να προσεγγίσει ορισμένα σημεία.

Η απάντηση από το περιβάλλον του Σαντίκ Καν ήταν άμεση και αιχμηρή. Πηγή προσκείμενη στον δήμαρχο κατηγόρησε τον Τραμπ για εμμονή, υπογραμμίζοντας ότι οι δείκτες εγκληματικότητας στο Λονδίνο έχουν υποχωρήσει και είναι σημαντικά χαμηλότεροι σε σύγκριση με αντίστοιχες αμερικανικές μεγαλουπόλεις. «Το Λονδίνο παραμένει μια ακμάζουσα παγκόσμια πόλη. Ο Τραμπ απλά δεν χωνεύει την επιτυχία μας», κατέληξε η ανακοίνωση.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com