Αγωγή 100 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Σταύρο Φλώρο κατά της παραγωγής του Survivor
Ο πρώην παίκτης που ακρωτηριάστηκε στη Δομινικανή Δημοκρατία διεκδικεί αποζημίωση-μαμούθ, καταγγέλλοντας ελλιπή μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.
Νομική μάχη μεγατόνων ξεκινά για το Survivor, καθώς ο Σταύρος Φλώρος κατέθεσε αγωγή διεκδικώντας αποζημίωση άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων από τους παραγωγούς του reality. Η δικαστική κίνηση έρχεται αρκετούς μήνες μετά το σοκαριστικό ατύχημα στη Δομινικανή Δημοκρατία, που στοίχισε στον Φλώρο τον ακρωτηριασμό του αριστερού του ποδιού.
Το περιστατικό συνέβη στις 11 Μαΐου 2026, ενώ ο παίκτης έκανε ψαροντούφεκο. Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, ο Φλώρος χτυπήθηκε από προπέλα τουριστικού σκάφους, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι η παραγωγή είχε εντάξει το υποβρύχιο ψάρεμα στο πρόγραμμα των παικτών, χωρίς ωστόσο να εξασφαλίσει οριοθετημένες περιοχές ή σκάφη ασφαλείας. Μάλιστα, η αγωγή αναφέρει πως στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή είχαν σημειωθεί και στο παρελθόν επικίνδυνες προσεγγίσεις σκαφών, ενώ είχε καταγραφεί και θάνατος.
«Μόνο ένα τουρνικέ που εφαρμόστηκε από έναν άγνωστο άνθρωπο πάνω στο τουριστικό σκάφος που τον χτύπησε τον κράτησε στη ζωή», τονίζεται χαρακτηριστικά στην αγωγή. Η κατάσταση της υγείας του ήταν εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς πέραν του ακρωτηριασμού, υπέστη σοβαρό τραυματισμό στον δεξιό αστράγαλο. Ακολούθησε μεταφορά του στο Μαϊάμι, όπου υποβλήθηκε σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις κατά τη διάρκεια 61 ημερών νοσηλείας.
Το ατύχημα προκάλεσε την πρόωρη διακοπή των γυρισμάτων του Survivor εκείνης της σεζόν. Ο Σταύρος Φλώρος, αφού ολοκλήρωσε τη θεραπεία του στις Ηνωμένες Πολιτείες, επέστρεψε στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2026, έχοντας αναδειχθεί νικητής του παιχνιδιού με έπαθλο 250.000 ευρώ. Πλέον, η υπόθεση μεταφέρεται στις δικαστικές αίθουσες, με τον ίδιο να ισχυρίζεται ότι η έλλειψη πρωτοκόλλων ασφαλείας τον οδήγησε σε μια ανεπανόρθωτη σωματική βλάβη.
