Η Apple μετονόμασε τη λίμνη Οντάριο σε «Λίμνη Αμερική» για τους χρήστες στις ΗΠΑ
Μετά την Google, η Apple ακολουθεί την εντολή του Ντόναλντ Τραμπ εν μέσω της εμπορικής κρίσης με τον Καναδά.
Η λίμνη Οντάριο μετονομάστηκε σε «Λίμνη Αμερική» για τους χρήστες της εφαρμογής Apple Maps που βρίσκονται στις ΗΠΑ, ακολουθώντας το παράδειγμα της Google. Η αλλαγή, η οποία σύμφωνα με το BBC αφορά μόνο τους Αμερικανούς χρήστες –καθώς σε Καναδά και άλλες χώρες διατηρείται η ονομασία λίμνη Οντάριο–, αποτελεί απόρροια της εντολής που έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.
Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της έντονης εμπορικής διαμάχης μεταξύ των ΗΠΑ και του Καναδά. Η πρόσφατη κατάρρευση των διμερών συνομιλιών οδήγησε στην επιβολή δασμών 50% σε καναδικά προϊόντα, συνολικού ύψους 20 δισ. δολαρίων. Το εκτελεστικό διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ παρέχει στο υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ προθεσμία 30 ημερών, προκειμένου να καταχωρίσει επίσημα τη νέα ονομασία στη βάση δεδομένων της Υπηρεσίας Πληροφοριών Γεωγραφικών Ονομάτων (Geographic Names Information Service).
Η απόφαση έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων, με τον Καναδά να τοποθετεί στην περιοχή της λίμνης πινακίδα που αναγράφει «Λίμνη Οντάριο. Τώρα και πάντα». Σημειώνεται πως τα ονόματα των Μεγάλων Λιμνών –Οντάριο, Χιούρον, Μίσιγκαν, Ήρι– προέρχονται από γλώσσες αυτοχθόνων πληθυσμών, ενώ η λίμνη Σουπέριορ φέρει γαλλική ονομασία. Παρά την κυβερνητική πίεση, η υπηρεσία MapQuest ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υιοθετήσει τη μετονομασία. Αξίζει να αναφερθεί ότι, με αντίστοιχη εντολή, έχει μετονομαστεί και ο Κόλπος του Μεξικού σε «Κόλπο της Αμερικής».
