Ενημέρωση με ένα κλικ

Ντόναλντ Τραμπ: Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έδωσε το πράσινο φως για την αίθουσα δεξιώσεων στον Λευκό Οίκο

Με οριακή πλειοψηφία 5-4, το Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή που ζητούσε την αναστολή των έργων στην Ανατολική Πτέρυγα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, με απόφαση που εξέδωσε τη Δευτέρα, ανοίγει τον δρόμο για την ολοκλήρωση της αμφιλεγόμενης αίθουσας δεξιώσεων που κατασκευάζει ο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Οι δικαστές, με ψήφους 5-4, απέρριψαν την προσφυγή μιας ομάδας προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, η οποία επιδίωκε τη μόνιμη αναστολή του έργου. Από την πλευρά τους, οι τρεις φιλελεύθεροι δικαστές μαζί με τον πρόεδρο του σώματος, Τζον Ρόμπερτς, τάχθηκαν κατά της απόφασης.

Το έργο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την αρχή, καθώς περιλαμβάνει την κατεδάφιση τμήματος της Ανατολικής Πτέρυγας του Λευκού Οίκου. Η κατασκευή, η οποία αρχικά προοριζόταν για αίθουσα χορού, επεκτάθηκε περιλαμβάνοντας ειδικές εγκαταστάσεις αντιμετώπισης drone, ενώ ο προϋπολογισμός της παρουσιάζει συνεχή αύξηση. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον Λευκό Οίκο, οι εργασίες έχουν φτάσει περίπου στο 65% της συνολικής τους εξέλιξης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com