Ενημέρωση με ένα κλικ

Ισραηλινό πλήγμα στη Λωρίδα της Γάζας με στόχο διοικητή της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός στοχοποίησε κτίριο δίπλα στο νοσοκομείο των Μαρτύρων Αλ Άκσα, ενώ καταγράφονται νέες απώλειες αμάχων στον παλαιστινιακό θύλακα παρά την εκεχειρία.

Σε νέα πολεμική ένταση προχώρησε ο ισραηλινός στρατός, ανακοινώνοντας πως εξαπέλυσε πλήγμα με στόχο διοικητή της Χαμάς που φέρεται να κρυβόταν εντός του συγκροτήματος του νοσοκομείου των Μαρτύρων Αλ Άκσα, στην πόλη Ντέιρ αλ Μπάλα της Λωρίδας της Γάζας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του στρατού, ο συγκεκριμένος διοικητής προετοίμαζε τρομοκρατικές επιθέσεις κατά Ισραηλινών πολιτών και στρατιωτών. Το πλήγμα πραγματοποιήθηκε σε κτίριο παρακείμενο στις κύριες ιατρικές εγκαταστάσεις, με τις υγειονομικές αρχές της περιοχής να αναφέρουν τρεις τραυματισμούς κοντά στην πτέρυγα του μαιευτηρίου. Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι είχε προειδοποιήσει τις τοπικές αρχές εδώ και δύο ημέρες, ζητώντας να παύσει η χρήση των ιατρικών εγκαταστάσεων για στρατιωτικούς σκοπούς, ενώ διαβεβαίωσε ότι ελήφθησαν μέτρα για τον περιορισμό των κινδύνων για τους αμάχους.

Παράλληλα, στην πόλη της Γάζας, ισραηλινό πλήγμα κοντά σε κυκλικό κόμβο στη γειτονιά Τελ αλ Χάουα προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων, με τον στρατό να ισχυρίζεται ότι στο στόχαστρο βρέθηκε «πράκτορας του στρατού».

Οι νέες αυτές εξελίξεις έρχονται σε μια περίοδο όπου η κατάπαυση του πυρός, η οποία επιτεύχθηκε υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών και τέθηκε σε ισχύ τον Οκτώβριο του 2025, δοκιμάζεται έντονα. Από την ημέρα έναρξης της εκεχειρίας, το υπουργείο Υγείας της Γάζας –τα στοιχεία του οποίου κρίνονται αξιόπιστα από τον ΟΗΕ– καταγράφει τουλάχιστον 1.313 θανάτους, ενώ ο ισραηλινός στρατός επιβεβαιώνει την απώλεια πέντε στρατιωτών και ενός πολιτικού υπαλλήλου. Το Ισραήλ παραμένει προσηλωμένο στον στόχο της εξάλειψης της απειλής της Χαμάς, μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023 που πυροδότησε τις συγκρούσεις.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com