Ενημέρωση με ένα κλικ

Η Κούβα καταγγέλλει τις ΗΠΑ για την παράταση του εμπάργκο έως το 2027

Με ανάρτησή του στο Χ, ο υπουργός Εξωτερικών Μπρούνο Ροδρίγκες κάνει λόγο για γενοκτονική πολιτική που στοχεύει στον οικονομικό στραγγαλισμό του κουβανικού λαού.

Η Κούβα καταδίκασε επίσημα την απόφαση των ΗΠΑ να παρατείνουν το εμπορικό εμπάργκο που επιβάλλουν στη χώρα για περισσότερα από 60 χρόνια. Η κυβέρνηση της Ουάσινγκτον ανανέωσε τον Νόμο περί Εμπορίου με τον εχθρό έως τον Σεπτέμβριο του 2027, διατηρώντας σε ισχύ μέτρα που ξεκίνησαν το 1962 επί προεδρίας Τζον Φ. Κένεντι.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας, Μπρούνο Ροδρίγκες, κατήγγειλε μέσω του Χ πως η Ουάσινγκτον εμμένει στον στόχο της να «στραγγαλίσει» οικονομικά ένα ολόκληρο έθνος. Ο ίδιος χαρακτήρισε τη στάση των ΗΠΑ ως «γενοκτονική πολιτική» σε βάρος των 9,4 εκατομμυρίων κατοίκων της νήσου, οι οποίοι βιώνουν μια βαθιά κρίση με καθημερινές διακοπές ρεύματος, έντονες ελλείψεις αγαθών και ραγδαία κατάρρευση του τουριστικού τομέα.

Από το 1978, όλοι οι Αμερικανοί πρόεδροι ανανεώνουν ετησίως τον εν λόγω νόμο. Στο πλαίσιο αυτό, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει χαρακτηρίσει την Κούβα —που απέχει μόλις 150 χιλιόμετρα από τις ακτές της Φλόριντα— ως απειλή για την εθνική ασφάλεια, απειλώντας επανειλημμένα να θέσει το νησί υπό τον έλεγχό του. Παράλληλα, η κυβέρνηση Τραμπ επέβαλε φέτος κυρώσεις στην Gaesa, την επιχειρηματική κοινοπραξία που ίδρυσε το 1995 ο Ραούλ Κάστρο, η οποία ελέγχεται από τις κουβανικές ένοπλες δυνάμεις.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com