Ενημέρωση με ένα κλικ

Δικαστήριο των ΗΠΑ ακύρωσε την απαγόρευση έκδοσης βίζας για μετανάστες από 75 χώρες

Η απόφαση της δικαστού Ζανέτ Βάργκας κρίνει παράνομη την πολιτική της κυβέρνησης Trump, κάνοντας λόγο για διακρίσεις με βάση την εθνικότητα.

Μια σημαντική δικαστική ήττα για την κυβέρνηση Trump καταγράφηκε στις ΗΠΑ, καθώς το Ομοσπονδιακό Περιφερειακό Δικαστήριο του Μανχάταν ακύρωσε την απαγόρευση έκδοσης βίζας για μετανάστες από 75 χώρες. Η δικαστής Ζανέτ Βάργκας έκρινε ότι η εν λόγω πολιτική ήταν «αντίθετη με τον νόμο» και ξεπερνούσε τα όρια της εξουσίας του υπουργού Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο.

Όλα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο, όταν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέστειλε τη διαδικασία έκδοσης βίζας για μετανάστες που προέρχονταν από σχεδόν το 40% των χωρών του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων κρατών όπως η Βραζιλία, η Κολομβία, η Αίγυπτος, η Αϊτή, η Σομαλία και η Ρωσία. Η κυβέρνηση υποστήριζε ότι η κίνηση αυτή θα εμπόδιζε την είσοδο ατόμων που ενδέχεται να επιβαρύνουν το αμερικανικό σύστημα κοινωνικής πρόνοιας.

Ωστόσο, η δικαστική έρευνα αποκάλυψε ότι οι προξενικοί υπάλληλοι είχαν λάβει εντολές από τον Μάρκο Ρούμπιο να απορρίπτουν αιτήσεις με βάση αποκλειστικά την καταγωγή των αιτούντων, αγνοώντας ακόμη και τις περιπτώσεις εκείνων που αποδείκνυαν την οικονομική τους ανεξαρτησία. Η δικαστής Βάργκας τόνισε ότι το αποτέλεσμα ήταν προκαθορισμένο, παραβιάζοντας τον νόμο του 1965 που απαγορεύει τις διακρίσεις λόγω εθνικότητας, καθώς και τις διατάξεις που διασφαλίζουν την αυτονομία των προξενικών υπαλλήλων κατά την εξέταση μεμονωμένων φακέλων. Η απαγόρευση αφορούσε βίζες μόνιμης διαμονής, επηρεάζοντας κυρίως όσους επιδίωκαν οικογενειακή επανένωση ή εργασία στις ΗΠΑ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com