Τροιζήνα: Συνελήφθη 40χρονος για εμπρησμό οχημάτων και εννέα ακόμα πυρκαγιές
Ομολόγησε την πράξη του ο άνδρας που προκάλεσε πυρκαγιά σε δίκυκλο και δύο αυτοκίνητα, ενώ ερευνάται η σύνδεσή του με μπαράζ εμπρησμών από τον Σεπτέμβριο.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η υπόθεση του 40χρονου που συνελήφθη στην Τροιζήνα για πυρκαγιά από πρόθεση. Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα, γύρω στις 04:09, όταν ο δράστης φέρεται να έβαλε φωτιά σε δίκυκλο όχημα, με τις φλόγες να επεκτείνονται γρήγορα σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.
Η άμεση κινητοποίηση των ανακριτικών υπαλλήλων του Α.Κ.Α.Ε.Ε. Αργολίδας, με την καθοριστική συνδρομή της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), οδήγησε στον εντοπισμό και τη σύλληψη του 40χρονου στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Κατά την ανάκριση, ο δράστης ομολόγησε την πράξη του.
Ωστόσο, η έρευνα των αρχών ανέδειξε ένα ευρύτερο ιστορικό δράσης. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, ο συλληφθείς εξετάζεται για την εμπλοκή του σε άλλες εννέα περιπτώσεις πυρκαγιών που σημειώθηκαν στο διάστημα από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2024. Οι εν λόγω πυρκαγιές είχαν εκδηλωθεί σε κάδους απορριμμάτων, πρανή οδών και οχήματα. Η δικογραφία για αυτά τα περιστατικά έχει πλέον συσχετιστεί με τη νέα κατηγορία εμπρησμού, καθώς οι αρχές επιχειρούν να διαλευκάνουν πλήρως τη δράση του.