Στη Μπορούσια Ντόρτμουντ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο Γιάννης Κωνσταντέλιας
Ο «μάγος» του ΠΑΟΚ αποχωρεί από την Τούμπα μετά από 12 χρόνια παρουσίας για να κάνει το μεγάλο άλμα στη Γερμανία.
Η Μπορούσια Ντόρτμουντ ολοκλήρωσε και επίσημα τη μεταγραφή του Γιάννη Κωνσταντέλια, εντάσσοντας τον 23χρονο μέσο στο δυναμικό της για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Η γερμανική ομάδα ανακοίνωσε την απόκτηση του ταλαντούχου ποδοσφαιριστή, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας έως τις 30 Ιουνίου 2031.
Ο Λαρς Ρίκεν, Διευθύνων Σύμβουλος Αθλητικού της Μπορούσια, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία, τονίζοντας πως ο σύλλογος παρακολουθούσε την εξέλιξη του Κωνσταντέλια εδώ και καιρό. «Στα 23 του χρόνια είναι ακόμα ένας νεαρός παίκτης, ο οποίος όμως κουβαλάει ήδη μεγάλη εμπειρία», ανέφερε χαρακτηριστικά, ευχαριστώντας παράλληλα τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για το εποικοδομητικό κλίμα των διαπραγματεύσεων.
Για τον Γιάννη Κωνσταντέλια, η μεταγραφή αυτή σηματοδοτεί το τέλος μιας διαδρομής 12 ετών στον ΠΑΟΚ. Ο παίκτης, που ξεκίνησε από τις ακαδημίες του συλλόγου σε ηλικία δέκα ετών, μέτρησε συνολικά 186 επίσημες συμμετοχές και 41 γκολ με τη φανέλα του «Δικεφάλου», κατακτώντας το Πρωτάθλημα Ελλάδας το 2024 και το Κύπελλο το 2021. Στο βιογραφικό του ξεχωρίζει επίσης το πέρασμα από το Βέλγιο με την ΚΑΣ Έουπεν το 2022, καθώς και η παρουσία του στην Εθνική Ανδρών από τον Μάρτιο του 2023, με την οποία μετρά 18 συμμετοχές και 4 γκολ.
Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Μπορούσια Ντόρτμουντ, ο διεθνής μέσος δήλωσε λακωνικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνίζομαι στο εξής για τη Μπορούσια Ντόρτμουντ. Είναι ένας τεράστιος σύλλογος και θα δώσω τα πάντα για να πετύχω εδώ». Από την πλευρά της, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε τον «μικρό μάγο» με ένα συγκινητικό βίντεο, ευχόμενη καλή επιτυχία στα επόμενα βήματα της καριέρας του.