Ενημέρωση με ένα κλικ

Φωτιά στη Σίβηρη: Στα 2.500 στρέμματα η καμένη έκταση με 10.000 ιδιοκτησίες να διασώζονται

Ο Άκης Σκέρτσος ανακοίνωσε τα επίσημα στοιχεία για την πυρκαγιά στη Χαλκιδική και απάντησε στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης.

Στον επίσημο απολογισμό για την πυρκαγιά στη Σίβηρη προχώρησε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, παραθέτοντας τα ακριβή δεδομένα για την έκταση της καταστροφής και το έργο του κρατικού μηχανισμού. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Copernicus, η συνολική καμένη έκταση στην περιοχή Κασσανδρεία-Σίβηρη ανέρχεται στα 2.500 στρέμματα. Από αυτά, τα 700 στρέμματα αφορούν δασικές εκτάσεις, ενώ τα υπόλοιπα 1.800 στρέμματα είναι μη δασικές, δασωμένες και εκχερσωμένες εκτάσεις.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι, παρά τον κίνδυνο για το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, η κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών απέδωσε καρπούς. Συνολικά, διασώθηκαν περίπου 10.000 ιδιοκτησίες στους δύο όμορους δήμους. Ο Άκης Σκέρτσος απέδωσε τα εύσημα στις πυροσβεστικές δυνάμεις, τη δασική υπηρεσία, την Αστυνομία, το Λιμενικό, τις ένοπλες δυνάμεις, καθώς και στους εθελοντές και την τοπική αυτοδιοίκηση για την περιορισμένη εξάπλωση της φωτιάς.

Παράλληλα, ο υπουργός εξαπέλυσε αιχμές κατά της αντιπολίτευσης, η οποία κάνει λόγο για μεγάλη καταστροφή. «Ας σκεφτεί η αντιπολίτευση ότι έτσι ακυρώνει το έργο των ίδιων των πυροσβεστών», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η κριτική αυτή έρχεται σε αντίθεση με τη βιωμένη πραγματικότητα των ανθρώπων που είδαν τις προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού στο πεδίο. «Κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε να αναγνωρίζουμε συλλογικά και την καταστροφή που δεν ζήσαμε, διότι το κράτος λειτούργησε αποτελεσματικά», κατέληξε.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com