Σίβηρη: Πυροσβέστης έπεσε από σκάλα σε στέγη σπιτιού κατά τη διάρκεια ζωντανής σύνδεσης
Δραματικές στιγμές στη Χαλκιδική με την πύρινη λαίλαπα να κατακαίει δάσος και κατοικίες ενώ οι πυροσβέστες δίνουν μάχη κάτω από αντίξοες συνθήκες.
Δραματικές είναι οι ώρες που βιώνει η Σίβηρη στη Χαλκιδική, καθώς μια μεγάλη πυρκαγιά έχει καταστρέψει σημαντικό τμήμα του παρθένου δάσους, επεκτεινόμενη και σε παραθαλάσσιες κατοικίες. Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι της Πέμπτης (13/8), κινητοποιώντας άμεσα ισχυρές εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.
Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη. Τρεις άνδρες της πυροσβεστικής έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της τιτάνιας προσπάθειας κατάσβεσης, ενώ δεκάδες λουόμενοι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν δια θαλάσσης από τη Σκάλα Φούρκας, αναζητώντας καταφύγιο από τον καπνό και τις φλόγες.
Την ένταση της στιγμής κατέγραψε το τηλεοπτικό συνεργείο του OPEN, το οποίο βρισκόταν στο σημείο από την πρώτη στιγμή. Κατά τη διάρκεια ζωντανής σύνδεσης, οι τηλεθεατές παρακολούθησαν ένα σοκαριστικό περιστατικό: ένας πυροσβέστης, στην προσπάθειά του να ανέβει στην οροφή ενός σπιτιού για να περιορίσει το μέτωπο της φωτιάς, έχασε την ισορροπία του και έπεσε από τη σκάλα, γεγονός που καταδεικνύει την επικινδυνότητα της επιχείρησης.
[PLACEHOLDER_1 url=https://www.zappit.gr/wp-content/uploads/2026/08/open-fotia2.mp4]