Ενημέρωση με ένα κλικ

Με 13 συμμετοχές μπαίνει στη μάχη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης η Ελλάδα

Οι κορυφαίοι Έλληνες κολυμβητές ρίχνονται την 10/8 στην πισίνα του Σεν Ντενί, διεκδικώντας διακρίσεις και προκρίσεις σε μία διοργάνωση υψηλών απαιτήσεων.

Με 13 συμμετοχές σε ατομικά και ομαδικά αγωνίσματα, η ελληνική αποστολή ξεκινά αύριο, 10/8, τις προσπάθειές της στο 38ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης, το οποίο φιλοξενείται στο Παρίσι. Η Ολυμπιακή πισίνα του Σεν Ντενί αναμένεται να αποτελέσει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς εννέα αθλητές σε ατομικό επίπεδο και η σκυταλοδρομία 4Χ200μ. ελεύθερο ανδρών θα παλέψουν για τη διάκριση.

Στο επίκεντρο βρίσκεται ο Απόστολος Παπαστάμος, ο οποίος στα 400μ. μικτή ατομική καλείται να επιβεβαιώσει την κλάση του, κυνηγώντας μια θέση στον απογευματινό τελικό. Στην ίδια απόσταση θα αγωνιστούν επίσης ο Δανιήλ Γιουρτζίδης και ο Παναγιώτης Βλαχογιαννάκος. Παράλληλα, ο Στέργιος Μπίλας, έχοντας το βαρύ «φορτίο» του τίτλου του πρωταθλητή Ευρώπης, ρίχνεται στη μάχη των 50μ. πεταλούδα, σε μια κατηγορία με ιδιαίτερα υψηλό ανταγωνισμό.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται επίσης στην Αρτέμιδα Βασιλάκη στα 800μ. ελεύθερο, καθώς και στον Βαγγέλη Ντούμα, ο οποίος μετά την επιτυχία του στους έφηβους, πραγματοποιεί το ντεμπούτο του σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών στα 100μ. πρόσθιο. Την ελληνική παρουσία συμπληρώνουν οι Μάριος Ζαφειρόπουλος, Άννα Αυγούστα Βλάχου και Ελένη Αντωνιάδου, ενώ η τετράδα των Ανδρέα Βαζαίου, Κωνσταντίνου Εγγλεζάκη, Δημήτρη Μάρκου και Κωνσταντίνου Στάμου στα 4Χ200μ. ελεύθερο στοχεύει σε μια νέα επιτυχία, θυμίζοντας την παρουσία της στο βάθρο πριν δύο χρόνια στο Βελιγράδι.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com