Ενημέρωση με ένα κλικ

Το Ιράν προειδοποιεί ΗΠΑ και Ισραήλ για αποφασιστική απάντηση σε κάθε επίθεση

Ο υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί κλιμακώνει τη ρητορική του μετά από κύκλο διπλωματικών επαφών με Τουρκία, Σαουδική Αραβία και Πακιστάν.

Σε μια κίνηση που ανεβάζει κατακόρυφα το θερμόμετρο της έντασης στην περιοχή, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, απέστειλε αυστηρό μήνυμα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ. Ο Ιρανός αξιωματούχος διεμήνυσε ότι η Τεχεράνη είναι έτοιμη να δώσει «αποφασιστική και ανάλογη απάντηση» σε οποιαδήποτε επιθετική ή «τυχοδιωκτική ενέργεια» στρέφεται κατά της χώρας του.

Η προειδοποίηση διατυπώθηκε μέσω ανάρτησης στο Telegram, αμέσως μετά από σειρά κρίσιμων τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχε ο Αραγτσί με τους υπουργούς Εξωτερικών της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας, καθώς και με τον διοικητή του στρατού του Πακιστάν. Ο Ιρανός υπουργός κατέστησε σαφές ότι η στάση της χώρας του θα παραμείνει αδιαπραγμάτευτη, προειδοποιώντας παράλληλα πως η εμπλοκή οποιασδήποτε περιφερειακής χώρας σε μια δυνητική επίθεση θα έχει ανάλογες συνέπειες.

Στο επίκεντρο των διπλωματικών ζυμώσεων βρέθηκε και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν. Σε σχετική ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο κ. Φιντάν επιβεβαίωσε την επικοινωνία του με τον Ιρανό ομόλογό του, επισημαίνοντας πως το κύριο θέμα συζήτησης ήταν η τρέχουσα διαπραγματευτική διαδικασία για την αποκλιμάκωση της έντασης. «Η Τουρκία θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για τον τερματισμό των συγκρούσεων στην περιοχή μας και την εδραίωση διαρκούς ειρήνης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com