Ενημέρωση με ένα κλικ

Ασπρόπυργος: Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής με 52 πυροσβέστες και 9 εναέρια μέσα για φωτιά στη Λάκκα Κάτσαρη

Σε κατάσταση επιφυλακής η περιοχή λόγω της κατηγορίας 4 για τον κίνδυνο πυρκαγιάς – Επί τόπου και το κλιμάκιο αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη, στον Ασπρόπυργο Αττικής. Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 18:30, θέτοντας άμεσα σε κινητοποίηση τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας.

Για τον περιορισμό του μετώπου επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 20 οχήματα, ενώ στην προσπάθεια συμμετέχουν ενεργά υδροφόρες από τον Δήμο Φυλής. Σημαντική είναι η ενίσχυση από αέρος, καθώς έχουν κινητοποιηθεί συνολικά 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα εκτελεί τον συντονισμό των εναέριων μέσων.

Παράλληλα, το ΕΣΚΕΔΙΚ παρακολουθεί αδιάλειπτα την εξέλιξη του συμβάντος μέσω drone με θερμική και οπτική κάμερα, παρέχοντας συνεχή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων. Για τη διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς, στην περιοχή έσπευσε το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Δυτικής Αττικής. Η περιοχή είχε τεθεί εξαρχής σε πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία 4), γεγονός που οδήγησε στην άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com