Ομόφωνο «όχι» της Γερουσίας στην προεδρική χάρη για την Γκισλέιν Μάξγουελ
Οι Αμερικανοί γερουσιαστές καταδικάζουν κάθε σκέψη για επιείκεια προς τη συνεργάτιδα του Τζέφρι Έπσταϊν, χαρακτηρίζοντας την πιθανότητα τρομακτική.
Η αμερικανική Γερουσία τάχθηκε ομόφωνα την Τετάρτη κατά της προεδρικής χάρης για την Γκισλέιν Μάξγουελ, τη στενή συνεργάτιδα του Τζέφρι Έπσταϊν, η οποία εκτίει ποινή κάθειρξης 20 ετών για εγκλήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Το ψήφισμα, το οποίο προωθήθηκε από την Δημοκρατική γερουσιάστρια από τη Νεβάδα, Τζάκι Ρόζεν, υπογραμμίζει πως η Μάξγουελ δεν πρέπει να τύχει καμίας μορφής επιείκειας για την εμπλοκή της στην κακοποίηση ανηλίκων.
Η Τζάκι Ρόζεν δεν δίστασε να επικρίνει έντονα τον Donald Trump, δηλώνοντας πως προκαλεί τρόμο και μόνο η σκέψη ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο απονομής χάρης σε μια καταδικασμένη διακινήτρια. Παρόλο που το ψήφισμα έχει καθαρά συμβολικό και μη δεσμευτικό χαρακτήρα, έρχεται να αναζωπυρώσει τη συζήτηση γύρω από τις προθέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης για την υπόθεση. Όπως αναφέρει ο Guardian, υπήρξαν αναφορές τον Απρίλιο για πιθανό διχασμό στο Κογκρέσο αναφορικά με το αν η Μάξγουελ θα μπορούσε να λάβει χάρη με αντάλλαγμα τη συνεργασία της σε περαιτέρω έρευνες. Πέρυσι, όταν ο Trump ρωτήθηκε άμεσα για το θέμα, είχε αποφύγει να δώσει σαφή απάντηση, δηλώνοντας ότι θα συμβουλευόταν το υπουργείο Δικαιοσύνης.