Πηνελόπη Πλάκα: «Ως κοινωνία είμαστε ακόμη πίσω, ζούμε για τους άλλους και όχι για εμάς»
Η γνωστή ηθοποιός μιλά για τα κοινωνικά στερεότυπα, την ανάγκη για χαρά και τις παρεμβατικές συμπεριφορές στην προσωπική ζωή των ανθρώπων.
Η Πηνελόπη Πλάκα άνοιξε τα χαρτιά της σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο ένθετο Enjoy και τον δημοσιογράφο Ηλία Μαραβέγια, τοποθετούμενη για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη σύγχρονη πραγματικότητα. Η γνωστή ηθοποιός ανέλυσε τον ρόλο της κωμωδίας ως ζωτικής σημασίας ανάσα για τους ανθρώπους, αλλά και την κριτική που δέχεται το άτομο από το κοινωνικό σύνολο.
«Η κωμωδία είναι ανάσα. Τη θεωρώ τόσο σημαντική όσο και την ίδια την ανάσα», δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως ο κόσμος έχει ανάγκη να ξεφύγει από τις πιεστικές έγνοιες της καθημερινότητας. Παράλληλα, η Πηνελόπη Πλάκα δεν δίστασε να ασκήσει δριμεία κριτική στα κοινωνικά στερεότυπα που κυριαρχούν στην Ελλάδα. Όπως ανέφερε, η τάση της κοινωνίας να ορίζει πότε πρέπει κάποιος να παντρευτεί ή να αποκτήσει παιδιά, δημιουργεί ένα περιβάλλον ασφυκτικό.
«Ως κοινωνία είμαστε ακόμη πολύ πίσω. Γιατί να πρέπει να απολογείται κάποιος για τις επιλογές του ή για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό;» αναρωτήθηκε η ηθοποιός, υπογραμμίζοντας πως πολλοί άνθρωποι καταλήγουν να «ζουν για τους άλλους» και όχι για τον εαυτό τους. Περιγράφοντας τη σημερινή εποχή, η Πηνελόπη Πλάκα έκανε λόγο για ένα «αλαλούμ» και μια κατάσταση που θυμίζει τον Πύργο της Βαβέλ, όπου οι άνθρωποι μιλούν, αλλά ελάχιστοι καταφέρνουν να επικοινωνήσουν ουσιαστικά.