Ενημέρωση με ένα κλικ

Επιστρέφουν στα σπίτια τους 63.000 κάτοικοι μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ισπανία

Οι αρχές ήραν τις εντολές εκκένωσης σε 13 κοινότητες της Μαδρίτης και της Καστίλης και Λεόν, καθώς οι πυροσβέστες θέτουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο.

Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή 63.000 κατοίκων στις εστίες τους ξεκίνησε σήμερα στην Ισπανία, μετά την απόφαση των αρχών να άρουν τις εντολές εκκένωσης σε 13 κοινότητες. Οι περιοχές της Μαδρίτης και της Καστίλης και Λεόν, που δοκιμάστηκαν από τις χειρότερες πυρκαγιές στην πρόσφατη ιστορία της χώρας, περνούν πλέον σε φάση αποκατάστασης.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, το μέτρο έπαψε να ισχύει από τις 17:00 τοπική ώρα, επιτρέποντας στους πολίτες να προσεγγίσουν ξανά τα σπίτια τους. Ήδη, στην περιοχή μεταξύ Τσαπινέρια και Νάβας ντελ Ρέι, σχηματίστηκαν οι πρώτες ουρές αυτοκινήτων, καθώς οι κάτοικοι σπεύδουν να επιστρέψουν μετά την πολυήμερη αναγκαστική απομάκρυνσή τους.

Παρά την ανησυχία για τους ανέμους, οι ριπές των οποίων ενδέχεται να αγγίξουν τα 30 χιλιόμετρα την ώρα σύμφωνα με το Windy, οι πυροσβεστικές δυνάμεις σημειώνουν σημαντική πρόοδο. Η πύρινη λαίλαπα, η οποία έχει ήδη μετατρέψει σε στάχτη 770.000 στρέμματα δυτικά της ισπανικής πρωτεύουσας, δείχνει να υποχωρεί χάρη στις τιτάνιες προσπάθειες πυροσβεστών και στρατιωτών.

Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, εξυμνώντας το έργο των ομάδων διάσωσης υπό εξαιρετικά κρίσιμες συνθήκες, έκανε λόγο για μια θετική εξέλιξη που επιτρέπει να διαφανεί «φως στην άκρη του τούνελ». Η κυβέρνηση της Ισπανίας χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη καταστροφή ως την πιο σημαντική πυρκαγιά στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com