Ενημέρωση με ένα κλικ

8 μετάλλια κατέκτησε η ελληνική αποστολή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας στο Σοπότ

Κορυφαίες διακρίσεις για τους Έλληνες ιστιοπλόους στην Πολωνία με 3 χρυσά, 4 ασημένια και 1 χάλκινο μετάλλιο.

Οι ελληνικές επιτυχίες στην ιστιοπλοΐα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, καθώς οι αθλητές μας κατέκτησαν 8 μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Techno 293 και 293 Plus, που ολοκληρώθηκε στο Σοπότ της Πολωνίας. Η ελληνική αποστολή επέστρεψε με 3 χρυσά, 4 ασημένια και 1 χάλκινο μετάλλιο, αποδεικνύοντας ότι το μέλλον του αθλήματος ανήκει στους Έλληνες ιστιοπλόους.

Σε έξι διαφορετικές κατηγορίες, οι αθλητές μας ξεχώρισαν ανάμεσα σε ισχυρό διεθνή ανταγωνισμό. Ενδεικτική της κυριαρχίας τους είναι η κατηγορία U17 αγοριών, όπου έξι ελληνικά σκάφη βρέθηκαν στην πρώτη δεκάδα, ενώ αντίστοιχα στους άνδρες καταγράφηκαν τέσσερις συμμετοχές στην πρώτη δεκάδα.

Στην κατηγορία των ανδρών, μετά από 14 ιστιοδρομίες, ο Παναγιώτης Ιωάννου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο συγκεντρώνοντας 16 βαθμούς ποινής σε σύνολο 25 σκαφών. Στην ίδια κατηγορία, ο Ορέστης Βαλιάδης κατέλαβε την 4η θέση, ο Ιωάννης Δεσκές την 8η και ο Δημήτρης Γεωργάτος την 9η.

Στις γυναίκες, η Ευαγγελία Άννα Γεωργάτου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, ενώ η Κυριαζή Ζέρβα ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στα U17 κοριτσιών, με την Ευγενία Υβόννη Γεννηματά να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο στην ίδια κατηγορία. Το τρίτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα ήρθε από τον Ευάγγελο Κυριαζάκο στα U17 αγοριών, όπου ο Σπυρίδων Μοναστηριώτης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Διακρίσεις σημειώθηκαν επίσης από την Ιωνίκα Οικονόμου (ασημένιο στα U13 κοριτσιών) και την Αντιγόνη Μανίκη (χάλκινο στη γενική κοριτσιών).

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com