Ενημέρωση με ένα κλικ

Ο Trump ζητά την ανάκληση αδειών σε NBC και ABC επειδή δεν μετέδωσαν το διάγγελμά του

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγορεί τα δίκτυα για συμμετοχή σε συνωμοσία και εκλογική απάτη, ενώ εξαπολύει επίθεση κατά της Κίνας.

Ο Donald Trump αξίωσε δημόσια την ανάκληση των αδειών λειτουργίας αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων εθνικής εμβέλειας, επειδή επέλεξαν να μην αναμεταδώσουν απευθείας το διάγγελμά του από τον Λευκό Οίκο. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, χωρίς να προσκομίσει αποδείξεις, ισχυρίστηκε ότι τα δίκτυα NBC και ABC μετέχουν σε μια οργανωμένη συνωμοσία με στόχο τη συγκάλυψη εκλογικής απάτης.

«Το NBC και το ABC είπαν πως δεν θα μεταδώσουν την ομιλία. Επειδή ξέρουν πως το σύστημά μας έχει διαφθαρεί και δεν θέλουν να το αποκαλύψουν. Αυτά και άλλα μέσα ενημέρωσης είναι μέρος συνωμοσίας. Θέλουν να συνεχιστεί η απάτη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Trump, προσθέτοντας ότι μια τέτοια στάση θα έπρεπε να οδηγήσει άμεσα στην ανάκληση των αδειών τους.

Η ρητορική αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των διαχρονικών καταγγελιών του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος επιμένει, παρά την απουσία πειστικών στοιχείων, ότι στις προεδρικές εκλογές του 2020 του «έκλεψαν» τη νίκη, υποστηρίζοντας πως ο ίδιος ήταν ο πραγματικός νικητής έναντι του Joe Biden.

Κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος, ο Trump έστρεψε τα βέλη του και κατά της Κίνας, κατηγορώντας το Πεκίνο ότι διεξήγαγε «επιχείρηση» για την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων ψηφοφόρων. Ωστόσο, αναλυτές επισημαίνουν ότι τα εν λόγω στοιχεία είναι προσβάσιμα στο κοινό. Από την πλευρά της, η κινεζική πρεσβεία είχε προλάβει να εκδώσει ανακοίνωση πριν από την ομιλία, υπογραμμίζοντας ότι θεωρεί τις εκλογές στις ΗΠΑ εσωτερική υπόθεση και πως διατηρεί σταθερά την αρχή της μη ανάμειξης στα εσωτερικά ζητήματα άλλων κρατών.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com