«Αντίο Ελενίτσα μου»: Ο Γιώργος Κωνσταντίνου αποχαιρετά με συγκίνηση τη Μάρω Κοντού
Ο σπουδαίος ηθοποιός αποχαιρετά τη συνεργάτιδα και φίλη του με την οποία μοιράστηκε έξι δεκαετίες κοινής πορείας, ζητώντας διακριτικότητα στη δύσκολη αυτή στιγμή.
Με λόγια βαθιάς συγκίνησης και έναν προσωπικό αποχαιρετισμό, ο Γιώργος Κωνσταντίνου αποχαιρετά τη Μάρω Κοντού, μια φίλη και συνεργάτιδα με την οποία συνδέθηκε για περισσότερα από εξήντα χρόνια. Ο εμβληματικός ηθοποιός θέλησε να τιμήσει τη μνήμη της χρησιμοποιώντας το όνομα «Ελενίτσα», τον αξέχαστο ρόλο της στην ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα».
«Αντίο Ελενίτσα μου. Άλλα είχαμε συμφωνήσει», έγραψε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κωνσταντίνου, θυμίζοντας σε όλους την εποχή που ως «Αντωνάκης» και «Ελενίτσα» έγραψαν κινηματογραφική ιστορία. Η ταινία του Γιώργου Τζαβέλλα, που κυκλοφόρησε το 1965, παραμένει μέχρι σήμερα χαραγμένη στη μνήμη του ελληνικού κοινού, έχοντας μεγαλώσει γενιές θεατών.
Ο Γιώργος Κωνσταντίνου, εμφανώς φορτισμένος από την απώλεια, ζήτησε από τον Τύπο να σεβαστεί την ιδιωτικότητά του, εξηγώντας πως δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε τηλεφωνικές κλήσεις ή να προχωρήσει σε δημόσιες δηλώσεις. «Δεν είμαι σε θέση να απαντήσω σε όλα αυτά τα τηλεφωνήματα. Καταλαβαίνω απόλυτα τη δουλειά σας, αλλά παρακαλώ να καταλάβετε κι εμένα», ανέφερε.
Κλείνοντας το λιτό μήνυμά του, ο ηθοποιός τόνισε: «Έφυγε μια σπουδαία φίλη. Μια σπουδαία κυρία. Όλα τα άλλα δεν έχουν κανένα νόημα. Ούτε οι βαρύγδουπες δηλώσεις ούτε τίποτα. Η Μάρω ήταν και θα είναι ένα αγαπημένο πρόσωπο».