Ενημέρωση με ένα κλικ

Παρίσι: Με 6.700 στρατιώτες και 98 αεροσκάφη η μεγαλύτερη παρέλαση για την Ημέρα της Βαστίλης

Εντυπωσιακή επίδειξη ισχύος στα Ηλύσια Πεδία με το βλέμμα στην ευρωπαϊκή ασφάλεια, στην τελευταία παρέλαση υπό την προεδρία του Εμανουέλ Μακρόν.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ισχυρά μηνύματα για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι η καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση για την Ημέρα της Βαστίλης. Στα Ηλύσια Πεδία, η στρατιωτική παρέλαση για την Ημέρα της Βαστίλης προσέφερε ένα θέαμα υψηλών προδιαγραφών, συγκεντρώνοντας χιλιάδες πολίτες στους δρόμους και εκατομμύρια τηλεθεατές παγκοσμίως.

Η φετινή διοργάνωση απέκτησε ιστορικό χαρακτήρα, καθώς ο Εμανουέλ Μακρόν προήδρευσε για τελευταία φορά της εθνικής εορτής, πριν από την ολοκλήρωση της δεύτερης και τελευταίας θητείας του το 2027. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, επρόκειτο για την πληρέστερη εμφάνιση των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων των τελευταίων ετών, με τη συμμετοχή περίπου 6.700 πεζών στρατιωτών, 98 αεροσκαφών, 31 ελικοπτέρων και 315 στρατιωτικών οχημάτων.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα για τα 400 χρόνια από την ίδρυση του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, αναδεικνύοντας παράλληλα τη δέσμευση της χώρας στον επανεξοπλισμό και τη στρατηγική αυτονομία, όπως αυτή αποτυπώνεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αμυντικής πολιτικής.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com