Η Χριστίνα Κοντοβά για την υιοθεσία: «Ένιωσα τύψεις γιατί δεν αισθανόμουν ότι αγαπάω το παιδί μου από την αρχή»
Η γνωστή σχεδιάστρια μόδας αποκαλύπτει τις προκλήσεις της μητρότητας και τονίζει πως το γονεϊκό δέσιμο χτίζεται μέσα από την εμπειρία και τον χρόνο.
Σε μια ειλικρινή εξομολόγηση για την υιοθεσία και τις δυσκολίες της γονεϊκότητας, η Χριστίνα Κοντοβά μίλησε στο podcast Parenting for Change για τα συναισθήματα που τη συνόδευσαν στα πρώτα βήματα της νέας της ζωής. Η σχεδιάστρια μόδας αποκάλυψε ότι η έντονη πίεση και οι απαιτητικές συνθήκες που βίωσε στην Αφρική, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας υιοθεσίας, στάθηκαν εμπόδιο στην άμεση συναισθηματική σύνδεση με την κόρη της.
Όπως εξήγησε η ίδια, το αρχικό διάστημα ήταν για εκείνη μια διαρκής προσπάθεια επιβίωσης, μακριά από οικεία πρόσωπα, γεγονός που την οδήγησε στο να μην αισθανθεί το «αυθόρμητο» συναίσθημα αγάπης που συχνά περιγράφεται. Η παραδοχή της αυτή στην ψυχολόγο της ήταν καθοριστική, καθώς η ειδικός την επιβεβαίωσε, υπογραμμίζοντας ότι η αγάπη δεν είναι δεδομένη από την πρώτη στιγμή, αλλά «χτίζεται» όπως και οι υπόλοιπες ανθρώπινες σχέσεις. Η Χριστίνα Κοντοβά τόνισε χαρακτηριστικά ότι, παρά την αρχική συγκίνηση, η ουσιαστική σύνδεση με το παιδί της απαιτεί χρόνο και κοινά βιώματα, απορρίπτοντας τους κοινωνικούς μύθους περί έρωτα με την πρώτη ματιά.