Γεράσιμος Γεννατάς: «Η Ελλάδα είναι μια χώρα ηθικά χρεοκοπημένη»
Ο γνωστός ηθοποιός ξεσπά για την έλλειψη αξιών, το κυνήγι του κέρδους και τις γεωπολιτικές συγκρούσεις που συγκλονίζουν την ανθρωπότητα.
Σε μια εξομολογητική συνέντευξη στο ένθετο Enjoy και τη δημοσιογράφο Μαρία Ανδρέου, ο Γεράσιμος Γεννατάς προχώρησε σε μια αιχμηρή κριτική για την ηθική κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας. Με αφορμή τη θεατρική του παρουσία το φετινό καλοκαίρι, ο ηθοποιός δεν δίστασε να τοποθετηθεί για τα κακώς κείμενα της εποχής, τονίζοντας πως «η Ελλάδα φαντάζει μια χώρα ηθικά χρεοκοπημένη».
Ο Γεράσιμος Γεννατάς στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα των αυτοκτονιών μεταξύ των νέων, υπογραμμίζοντας πως η κοινωνία μας απέτυχε να αναλύσει και να λάβει υπόψη τα μηνύματα των 17χρονων μαθητριών. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τα όσα έγραψαν οι κοπέλες για το μέλλον τους και τις συνθήκες εργασίας δεν αξιολογήθηκαν σωστά από το σύστημα, το οποίο επέλεξε να τα ακυρώσει αντί να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις.
Παράλληλα, ο ηθοποιός επεσήμανε ότι η κρίση αξιών δεν αποτελεί αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο, αλλά μια παγκόσμια πραγματικότητα, όπου ο «θεός της ανθρωπότητας» έχει γίνει το χρήμα και το κέρδος. Στο πλαίσιο αυτό, κατέκρινε τις διεθνείς πολιτικές επιλογές, φέρνοντας ως παράδειγμα τον Donald Trump και τη στάση του απέναντι στο Ιράν και το Ισραήλ. Σύμφωνα με τον κ. Γεννατά, τα μεγάλα συμφέροντα στην περιοχή επικράτησαν των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οδηγώντας σε απώλειες αθώων παιδιών, ενώ τόνισε πως οι εικόνες από τους τάφους των μαθητριών στο Ιράν θα αποτελούν ένα διαρκές πλήγμα για την ανθρωπότητα.