Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στις Σέρρες: Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους
Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση κατάσβεσης μεταξύ Επταμύλων και Οινούσας – Ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή μεταξύ Επταμύλων και Οινούσας Σερρών, μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς. Η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από αυτοκίνητο και μέσα σε λίγα λεπτά επεκτάθηκε σε παρακείμενα χωράφια και χορτολιβαδική έκταση.
Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή συνέβαλαν στην ταχεία εξάπλωση του πύρινου μετώπου, κινητοποιώντας άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών. Ισχυρές επίγειες δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο, δίνοντας σκληρή μάχη για να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο πριν απειληθούν κατοικημένες περιοχές ή καλλιέργειες.
Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, λίγο μετά τις 15:00, ενεργοποιήθηκε το σύστημα έκτακτης ειδοποίησης 112, παρέχοντας οδηγίες στους κατοίκους για την ασφάλειά τους. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν ενεργά και κάτοικοι της περιοχής, ενώ οι πυροσβέστες συνεχίζουν τις προσπάθειες για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς. Αναμένονται νεότερες ενημερώσεις από τις αρμόδιες αρχές καθώς η κατάσταση εξελίσσεται.