Ενημέρωση με ένα κλικ

Πυραυλική επίθεση των Φρουρών της Επανάστασης σε δύο εμπορικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ

Σοβαρές ζημιές σε πλοία αναφέρουν οι ΗΠΑ, μετά από περιστατικό που κινητοποίησε και την Υπηρεσία Ναυτιλιακών Εμπορικών Επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Νέα επικίνδυνη κλιμάκωση καταγράφεται στα Στενά του Ορμούζ, καθώς οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν (IRGC) φέρονται να εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση κατά εμπορικών πλοίων. Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο που μίλησε στο Axios, η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα δύο εμπορικά πλοία να πληγούν και να υποστούν σοβαρές ζημιές, ενώ ευτυχώς δεν υπήρξαν αναφορές για απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Το περιστατικό επιβεβαιώνει την αυξανόμενη ένταση στην περιοχή, η οποία αποτελεί νευραλγικό πέρασμα για τη διεθνή ναυτιλία. Νωρίτερα, η Υπηρεσία Ναυτιλιακών Εμπορικών Επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO) είχε εκδώσει αναφορά για πλήγμα σε δεξαμενόπλοιο. Το συγκεκριμένο σκάφος δέχθηκε βολή στην αριστερή του πλευρά ενώ έπλεε νότια, σε απόσταση περίπου 8 ναυτικών μιλίων ανατολικά της περιοχής Λιμάχ στο Ομάν. Από το πλήγμα προκλήθηκε πυρκαγιά, χωρίς ωστόσο να καταγραφούν τραυματισμοί ή περιβαλλοντική επιβάρυνση. Περισσότερες λεπτομέρειες για το συμβάν μπορείτε να δείτε εδώ: https://x.com/BarakRavid/status/2074288899753418863.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com