Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορίας 4 σε Κρήτη και Βόρειο Αιγαίο σήμερα 6 Ιουλίου
Σε κατάσταση συναγερμού οι αρχές – Αυξημένες περιπολίες και απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές εκτάσεις
Στο «κόκκινο» βρίσκεται σήμερα 6 Ιουλίου ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να προειδοποιεί για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία 4) σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.
Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκονται οι περιφέρειες Κρήτης και Βορείου Αιγαίου. Πιο συγκεκριμένα, ο κίνδυνος αφορά τις περιφερειακές ενότητες Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Λασιθίου, καθώς επίσης και τα νησιά Χίος, Σάμος και Ικαρία.
Οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, οι δήμοι και οι περιφέρειες έχουν λάβει εντολή να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενεργοποιείται το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας, το οποίο προβλέπει εντατικοποίηση των περιπολιών εναέριας επιτήρησης, καθώς και συντονισμένη δράση από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις. Παράλληλα, το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στις εν λόγω περιοχές τίθεται σε μερική επιφυλακή.
Στο πλαίσιο του σχεδίου δράσεων Πολιτικής Προστασίας, παραμένει σε ισχύ το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και περιοχές υψηλού κινδύνου, με στόχο την αποφυγή εκδήλωσης περιστατικών πυρκαγιών.