Ενημέρωση με ένα κλικ

Φαντασμαγορικό σόου στο Άγαλμα της Ελευθερίας για τα 250 χρόνια ανεξαρτησίας των ΗΠΑ

Ο Γάλλος DJ Μισέλ Κανιτρό συνθέτει ένα μοναδικό οπτικοακουστικό θέαμα με λέιζερ και μουσική στο εμβληματικό μνημείο της Νέας Υόρκης.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Άγαλμα της Ελευθερίας γίνεται το επίκεντρο ενός εντυπωσιακού οπτικοακουστικού θεάματος, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 250 χρόνια από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ. Η πρωτοβουλία ανήκει στη Γαλλία, τιμώντας το ιστορικό δώρο που προσέφερε η χώρα στις ΗΠΑ πριν από 140 χρόνια.

Ο Γάλλος DJ και μουσικός παραγωγός Μισέλ Κανιτρό, ο «εγκέφαλος» πίσω από αυτό το δεκαπεντάλεπτο σόου, χαρακτήρισε το εγχείρημα ως το πιο σύνθετο της καριέρας του. Ο καλλιτέχνης, γνωστός για τα θεάματά του στον Πύργο του Άιφελ και στην Παναγία των Παρισίων, κλήθηκε να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες προκλήσεις, καθώς το Άγαλμα της Ελευθερίας βρίσκεται στο Λίμπερτι Άιλαντ, νότια του Μανχάταν. Οι προετοιμασίες πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να μην επηρεαστεί η καθημερινή λειτουργία του μνημείου που δέχεται 4 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

Η υλοποίηση του έργου απαιτούσε ειδική άδεια από την Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων των ΗΠΑ, έπειτα από διαπραγματεύσεις μηνών. Ο γενικός πρόξενος της Γαλλίας στη Νέα Υόρκη, Σεντρίκ Φουρισκό, τόνισε πως το θέαμα υπογραμμίζει τη σημασία των συμμαχιών σε μια περίοδο γεωπολιτικών εντάσεων.

Το σόου, το οποίο περιλαμβάνει μουσική τέκνο και φωτισμούς λέιζερ, χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από ιδιώτες. Η μαγνητοσκόπηση ολοκληρώθηκε την Τετάρτη παρουσία 250 καλεσμένων, ανάμεσα στους οποίους βρέθηκαν ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ, και ο πρόεδρος της JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντίμον. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το υπερθέαμα ζωντανά το βράδυ της Παρασκευής μέσω του ομίλου Disney, ενώ την Κυριακή θα προβληθεί από το γαλλικό κανάλι France 2.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com