Ενημέρωση με ένα κλικ

Στο 29,4% ανεβαίνει η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της GPO

Ενίσχυση για το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ η ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα κερδίζει έδαφος – Πτωτική τάση για ΠΑΣΟΚ και Μαρία Καρυστιανού

Η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ανοδική πορεία, φτάνοντας στο 29,4% στην εκτίμηση ψήφου, σύμφωνα με τα πρόσφατα ευρήματα της δημοσκόπησης της GPO. Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Παραπολιτικά, επιβεβαιώνει την κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία με ποσοστό 33%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με 24,9%.

Στην κούρσα των πολιτικών δυνάμεων, η ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα παρουσιάζει ενίσχυση κατά 1,3 ποσοστιαίες μονάδες, εδραιώνοντας τη δεύτερη θέση. Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να χάνει έδαφος, ενώ πτωτική είναι και η πορεία του κόμματος της Μαρίας Καρυστιανού, η οποία συγκεντρώνει 15,5% στην καταλληλότητα, οριακά μπροστά από τον Νίκο Ανδρουλάκη που βρίσκεται στο 14,9%. Παράλληλα, η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου δείχνει σημάδια ανάκαμψης, διεκδικώντας την τρίτη θέση.

Σε επίπεδο κοινωνικών προτιμήσεων, το 58,4% των πολιτών επιθυμεί πολιτική αλλαγή, έναντι του 38,9% που προκρίνει τη σταθερότητα. Τέλος, το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα από τον Αντώνη Σαμαρά κρίνεται προς το παρόν ως περιορισμένης απήχησης.

Αναλυτικά η εκτίμηση ψήφου:
ΝΔ: 29,4% (από 28,6%)
ΕΛ.Α.Σ.: 16,3% (από 15,1%)
ΠΑΣΟΚ: 11,5% (από 12,4%)
Ελληνική Λύση: 9,2% (από 8,9%)
ΚΚΕ: 9% (από 8,6%)
Νίκη: 1,1% (από 1,6%)

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com