Δίκη για τον μικρό Άγγελο: «Μετανιώνω που δεν έφυγα για να τον σώσω» είπε η 27χρονη μητέρα
Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις στο δικαστήριο για τα 35 σημάδια κακοποίησης και τον τραγικό θάνατο του τρίχρονου παιδιού στο Ηράκλειο.
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η δίκη για τον θάνατο του τρίχρονου Άγγελου, μια υπόθεση που τον Μάρτιο του 2025 συγκλόνισε το πανελλήνιο λόγω της ακραίας σωματικής και ψυχολογικής βίας που υπέστη το παιδί. Στο επίκεντρο της διαδικασίας βρέθηκε η απολογία της 27χρονης μητέρας, η οποία περιέγραψε τη γνωριμία της μέσω διαδικτύου με τον 44χρονο συγκατηγορούμενό της και την απόφαση να μετακομίσει στο Ηράκλειο.
Κατά την εξέτασή της, η μητέρα υποστήριξε πως αγαπούσε το παιδί της, ωστόσο η Πρόεδρος του δικαστηρίου την έφερε αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα, ρωτώντας πώς ήταν δυνατόν να μην έχει αντιληφθεί τα 35 σημάδια από χτυπήματα που έφερε το παιδί σε βάθος μηνών. Η ίδια απέδωσε την αδράνειά της στην απομόνωση που βίωνε στο Ηράκλειο, την έλλειψη οικονομικών πόρων και στον έλεγχο που ασκούσε ο 44χρονος, ο οποίος, όπως ισχυρίστηκε, δεν της επέτρεπε να μεταφέρει το παιδί στο νοσοκομείο από φόβο μην αποκαλυφθεί η κατάσταση.
«Ναι, θα μπορούσα να τον είχα σώσει, να τον είχα πάρει και να είχα φύγει. Και μετανιώνω τόσο που δεν το έκανα. Ζητάω χίλια συγγνώμη», κατέθεσε συντετριμμένη, αναγνωρίζοντας την ευθύνη της. Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί με την απολογία του βιολογικού πατέρα, ο οποίος κατηγορείται για βιαιοπραγίες κατά του μικρού Άγγελου σε προγενέστερο χρόνο. Σημειώνεται πως ο 44χρονος σύντροφος της μητέρας, που θεωρείται βασικός κατηγορούμενος, δήλωσε ασθένεια και η απολογία του έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ θα ακολουθήσει η πρόταση του Εισαγγελέα και οι αγορεύσεις των συνηγόρων.