Ενημέρωση με ένα κλικ

Αίγυπτος: Θανατική ποινή για εργαζόμενο σχολείου που κακοποιούσε νήπια στην Αλεξάνδρεια

Το δικαστήριο παρέπεμψε την υπόθεση στον Μεγάλο Μουφτή, ενώ προφυλακίστηκε και ο κηπουρός του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου που φέρεται ως συνεργός.

Σε μια απόφαση που προκαλεί αποτροπιασμό, το Ποινικό Δικαστήριο της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο εξέδωσε την Τετάρτη προκαταρκτική θανατική καταδίκη σε βάρος εργαζομένου στο ιδιωτικό σχολείο Alexandria Language School. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για τη σεξουαλική κακοποίηση πολλών παιδιών νηπιαγωγείου, σε μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες της χώρας για υποθέσεις που επισύρουν τη θανατική ποινή, το δικαστήριο παρέπεμψε τη δικογραφία στον Μεγάλο Μουφτή της Αιγύπτου, ζητώντας τη θρησκευτική του γνωμοδότηση. Η τελική ετυμηγορία αναμένεται να ανακοινωθεί εντός του επόμενου μήνα. Παράλληλα, οι αρχές διέταξαν την προσωρινή κράτηση ενός δεύτερου εργαζομένου, του σχολικού κηπουρού, ο οποίος φέρεται να συνέδραμε ενεργά στη διάπραξη των ειδεχθών πράξεων αλλά και στην προσπάθεια απόκρυψής τους.

Η έρευνα, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο στην περιοχή Μοντάζα, αποκάλυψε ότι οι δράστες εκμεταλλεύονταν συστηματικά τη θέση τους για να απομονώνουν τα ανήλικα θύματα σε σημεία του σχολικού συγκροτήματος όπου δεν υπήρχε επίβλεψη και δεν υπήρχαν κάμερες ασφαλείας. Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελίες, ενώ τα ίδια τα παιδιά προχώρησαν στην αναγνώριση των δραστών κατά τις επίσημες ανακριτικές διαδικασίες, οδηγώντας την Εισαγγελία στην παραπομπή των κατηγορουμένων στο Ποινικό Δικαστήριο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com