24ωρη απεργία στις 24 Ιουνίου 2026 κηρύσσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία γάλακτος, τροφίμων και ποτών
Με κεντρικό αίτημα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κατώτατο μισθό 1100 ευρώ, οι εργαζόμενοι προχωρούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο υπουργείο Εργασίας.
Σε 24ωρη κλαδική απεργία προχωρά την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026 η Πανελλήνια Ομοσπονδία εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων γάλακτος, τροφίμων και ποτών, διεκδικώντας την υπογραφή μιας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων στον κλάδο.
Οι κινητοποιήσεις κορυφώνονται με συγκέντρωση στα γραφεία της Ομοσπονδίας στις 11:00 π.μ., ενώ θα ακολουθήσει μαζική πορεία προς το υπουργείο Εργασίας στις 12:00 το μεσημέρι. Το διεκδικητικό πλαίσιο των εργαζομένων περιλαμβάνει κρίσιμα αιτήματα για την καθημερινότητα και την ασφάλειά τους, με αιχμή του δόρατος τον ορισμό του κατώτατου κλαδικού μισθού στα 1100 ευρώ.
Παράλληλα, οι εργαζόμενοι ζητούν τον καθορισμό ειδικοτήτων με την αντίστοιχη μισθολογική ένταξη, την επαναφορά των τριετιών για την περίοδο 2012-2024, καθώς και την ενσωμάτωση του χρόνου διαλείμματος εντός του οκταώρου. Στις διεκδικήσεις περιλαμβάνονται επίσης η καταβολή επιδόματος γάμου και τέκνων, αυστηρά μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους εργασίας, καθώς και η αντίθεση στην εργολαβική εργασία, στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και στα εξαντλητικά ωράρια.