Η Άλκηστις Πουλοπούλου εξομολογείται: «Αναγκάστηκα να ακολουθήσω τα πάθη της μητέρας μου»
Η γνωστή ηθοποιός μιλά για τα παιδικά της χρόνια, τις μετακομίσεις στον Καναδά και στη Γαλλία, αλλά και για την επιρροή της μητέρας της στη ζωή της.
Η Άλκηστις Πουλοπούλου βρέθηκε την Παρασκευή καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» της ΕΡΤ, όπου άνοιξε την καρδιά της στον Φώτη Σεργουλόπουλο και τη Τζένη Μελιτά. Μεταξύ άλλων, η ηθοποιός περιέγραψε τα ιδιαίτερα παιδικά της χρόνια, κάνοντας λόγο για μια ζωή που θυμίζει μυθιστόρημα.
Όπως εξομολογήθηκε η ίδια, η μητέρα της είχε μια έντονη προσωπική ζωή που καθόρισε τις μετακινήσεις της οικογένειας: «Η ιστορία της μητέρας μου είναι μυθιστορηματική, γιατί την κίνησε πάρα πολύ ο έρωτας. Είχε διάφορους έρωτες και εγώ αναγκάστηκα να ακολουθήσω τα πάθη της. Μετακομίσαμε στον Καναδά εξαιτίας ενός έρωτά της, ενώ ο πατέρας μου έφυγε από τη ζωή δύο χρόνια αργότερα, όταν εγώ ήμουν οκτώ ετών».
Η ζωή της Άλκηστις Πουλοπούλου συνεχίστηκε με αλλαγές χωρών, καθώς μετά τον Καναδά ακολούθησε η Γαλλία, λόγω μιας νέας σχέσης της μητέρας της. Παρά τις δυσκολίες, η ηθοποιός αναγνωρίζει τα θετικά αυτής της εμπειρίας, τονίζοντας πως έμαθε γλώσσες και ήρθε σε επαφή με νέους τρόπους ζωής. Αναπολώντας την εφηβεία της, δήλωσε πως ταυτιζόταν έντονα με την ηρωίδα του Φλομπέρ, τη «Μαντάμ Μποβαρί», νιώθοντας από νωρίς την ανάγκη να ανοίξει τα φτερά της.