Ενημέρωση με ένα κλικ

Δήμος Σερβίων: Παροχές έως 5.000 ευρώ σε νέα ζευγάρια για την αντιμετώπιση του δημογραφικού

Ο δήμαρχος Χρήστος Ελευθερίου στηρίζει έμπρακτα τις νέες οικογένειες που επιλέγουν να παραμείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους.

Την έμπρακτη στήριξή του στα νέα ζευγάρια που επιλέγουν να εγκατασταθούν και να δημιουργήσουν οικογένεια στα Σέρβια επιβεβαιώνει ο Δήμος Σερβίων, υλοποιώντας ένα στοχευμένο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης. Οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν παροχές που φτάνουν έως και τα 5.000 ευρώ, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής για την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Με αφορμή την πρόσφατη απονομή οικονομικών ενισχύσεων σε τέσσερα νέα ζευγάρια, ο δήμαρχος Σερβίων, Χρήστος Ελευθερίου, ανέδειξε μέσω ανάρτησής του τη σημασία του θέματος. Όπως τόνισε ο ίδιος, το δημογραφικό πρόβλημα αποτελεί το σημαντικότερο ζήτημα όχι μόνο για την περιοχή των Σερβίων, αλλά και για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για παρεμβάσεις που θα ανακόψουν την πληθυσμιακή συρρίκνωση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο δημαρχείο, ο Χρήστος Ελευθερίου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τα νέα ζευγάρια για τις προκλήσεις της καθημερινότητας στην περιφέρεια και την ανάγκη να παραμείνουν οι νέοι στον τόπο τους. «Κάθε νέο ζευγάρι που επιλέγει να ζήσει και να δημιουργήσει εδώ είναι μια νίκη για τον τόπο μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η οικονομική βοήθεια παρέχεται βάσει συγκεκριμένων εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων, συνεχίζοντας μια πολιτική που έχει ήδη αποφέρει καρπούς. Παράλληλα, στην προσπάθεια αυτή πρωτοστατεί και η Δημοτική Κοινότητα Ελάτης, όπου από πέρυσι εφαρμόζεται ένα γενναιόδωρο πρόγραμμα στήριξης ύψους 10.000 ευρώ για κάθε γέννηση παιδιού, αποτελώντας ένα ηχηρό παράδειγμα για την ανανέωση του πληθυσμού.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com