Andrea Trinchieri: «Πόνος και πάθος ο Πολικός Αστέρας μου στον ΠΑΟΚ»
Ο Ιταλός τεχνικός μιλά για το όραμα του Μυστακίδη, το DNA της ομάδας και τις 100 πρώτες ημέρες στη Θεσσαλονίκη.
Εκατό ημέρες συμπληρώθηκαν από την έναρξη της συνεργασίας του Andrea Trinchieri με τον ΠΑΟΚ και ο Ιταλός προπονητής ανοίγει τα χαρτιά του, αποκαλύπτοντας το πλάνο για την επόμενη ημέρα του «Δικεφάλου». Σε μια εκτενή συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι της ομάδας στο YouTube, ο έμπειρος τεχνικός μίλησε για τη φιλοσοφία του και τη σύνδεση με τον κόσμο της ομάδας.
«Έβαλα ως καθημερινό στόχο να μαθαίνω τουλάχιστον πέντε λέξεις στα ελληνικά», εξομολογείται ο Trinchieri, τονίζοντας πως οι δύο λέξεις που θα τον καθοδηγούν στη θητεία του είναι ο «πόνος» και το «πάθος». Όπως επισημαίνει, οι έννοιες αυτές αντικατοπτρίζουν απόλυτα το συναίσθημα των ανθρώπων που στηρίζουν τον σύλλογο. Αναφερόμενος στην ιστορία της ομάδας, ο Ιταλός τεχνικός υπογραμμίζει πως το DNA του συλλόγου δεν μπορεί να διαχωριστεί από τις ρίζες του, αποτελώντας τη βάση για τη δουλειά εντός και εκτός παρκέ.
Σχετικά με το πλάνο ανασυγκρότησης του ΠΑΟΚ, ο Trinchieri εστιάζει στην ανάγκη δημιουργίας γερών θεμελίων. «Είναι μια τεράστια πρόκληση, γιατί εκεί που θέλει να μας πάει ο κ. Μυστακίδης χρειάζονται ανθεκτικές βάσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο ίδιος εξυμνεί τον Μυστακίδη για την ικανότητά του να αφομοιώνει γνώσεις και να θέτει ένα μακροπρόθεσμο όραμα που ξεπερνά το σήμερα: «Χτίζει τον δρόμο του σε κάτι εντελώς καινούργιο. Θέλει να πετύχει μεγάλα πράγματα, αναγνωρίζοντας πως ο χρόνος είναι ο καθοριστικός παράγοντας για να χτιστεί κάτι που θα διαρκέσει».