Ενημέρωση με ένα κλικ

Μαϊάμι: Απέλασαν τον διαιτητή Omar Abdulqadir Artan παρά την έγκυρη βίζα του

Σάλος με την απόφαση των αμερικανικών αρχών να κρατήσουν για 11 ώρες και να αποκλείσουν από το Παγκόσμιο Κύπελλο τον κορυφαίο Σομαλό διαιτητή.

Σε μείζον διπλωματικό και αθλητικό ζήτημα εξελίσσεται η υπόθεση του Omar Abdulqadir Artan, του κορυφαίου Αφρικανού διαιτητή για το 2025, η παρουσία του οποίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο «ναυάγησε» με επεισοδιακό τρόπο. Ενώ ο Artan ταξίδεψε στο Μαϊάμι έχοντας εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα και έγκυρη βίζα, οι αμερικανικές αρχές τού απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα.

Σύμφωνα με τις αναφορές, ο διαιτητής υποβλήθηκε σε έναν εξαντλητικό έλεγχο 11 ωρών από τις υπηρεσίες συνόρων, κατά τη διάρκεια του οποίου κρατήθηκε χωρίς να υπάρξει ουσιαστική αιτιολόγηση για την απόφαση. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος θα γινόταν ο πρώτος Σομαλός διαιτητής στην ιστορία της διοργάνωσης, η FIFA επιβεβαίωσε πως ο Artan δεν θα συμμετάσχει τελικά στους αγώνες, προκαλώντας κύμα οργής και κατακραυγής σε παγκόσμιο επίπεδο. Η υπόθεση αυτή αποτελεί πλέον σημείο τριβής, με τις αθλητικές ομοσπονδίες να ζητούν εξηγήσεις για τον αποκλεισμό του διαιτητή από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Περισσότερες λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες στο monobala.gr.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com