Θεσσαλονίκη: Η πλατεία Αριστοτέλους μετατρέπεται σε αρένα για το Thessaloniki Grand Slam
Κορυφαίες ομάδες beach volley δίνουν ραντεβού στο κέντρο της πόλης από τις 5 έως τις 7 Ιουνίου για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Masters 2026.
Η πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη υποδέχεται το Thessaloniki Grand Slam, το οποίο αποτελεί φέτος το επίκεντρο του ελληνικού beach volley. Από σήμερα 5 έως και τις 7 Ιουνίου, το πιο εμβληματικό σημείο της συμπρωτεύουσας φιλοξενεί τις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού, στο πλαίσιο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Volley Masters 2026.
Πρόκειται για τη 13η συνεχή χρονιά διεξαγωγής του θεσμού στη Θεσσαλονίκη, ενώ η κεντρική πλατεία μεταμορφώνεται για όγδοη φορά σε μία σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση. Η διοργάνωση, που υλοποιείται από την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το σωματείο Α.Ε.Ν. Αγίας Τριάδας, εντάσσεται στο πρόγραμμα διεθνών αγώνων «Μέγας Αλέξανδρος».
Πέραν του αθλητικού ενδιαφέροντος, η διοργάνωση ενισχύει τον αθλητικό τουρισμό, προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών και τονώνοντας την τοπική οικονομία. Παράλληλα, η διεθνής διάσταση του τουρνουά είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς οι αθλητές συγκεντρώνουν βαθμούς για την παγκόσμια κατάταξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Βόλεϊ, γεγονός που εγγυάται υψηλό ανταγωνισμό και θέαμα για τους φιλάθλους που κατακλύζουν τις κερκίδες.