Ενημέρωση με ένα κλικ

Idra Kayne: «Αν θες να αυτοπροσδιορίζεσαι ως φώκια, δεν επηρεάζει τη ζωή μου»

Η γνωστή καλλιτέχνις μιλά για τον αυτοπροσδιορισμό και τις αντωνυμίες, τονίζοντας τη σημασία του σεβασμού στα βιώματα κάθε ανθρώπου.

Η Idra Kayne βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» το βράδυ της Πέμπτης (4/6) και τοποθετήθηκε δημόσια για το ζήτημα του αυτοπροσδιορισμού και τη χρήση αντωνυμιών. Σε μια συζήτηση γεμάτη αμεσότητα με την Αθηναΐδα Νέγκα, η καλλιτέχνις υπεραμύνθηκε του δικαιώματος κάθε ατόμου να επιλέγει τον τρόπο που αυτοπροσδιορίζεται, υπογραμμίζοντας ότι αυτό δεν πλήττει την προσωπική ελευθερία των υπολοίπων.

«Αν εσύ αισθάνεσαι φώκια και θες να αυτοπροσδιορίζεσαι σε φώκια, αυτό δεν επηρεάζει σε τίποτα τη δική μου ζωή, δεν επηρεάζει σε τίποτα τη δική μου ταυτότητα. Φώκια; Φώκια. Αύριο μπορεί να μου πεις παπαγάλος, θα σου πω παπαγάλος», δήλωσε χαρακτηριστικά. Η Idra Kayne εξήγησε πως, ακόμη και αν κάτι της φαίνεται ακραίο ή δύσκολο να το κατανοήσει πλήρως, επιλέγει να δείχνει σεβασμό απέναντι στο βίωμα του συνομιλητή της.

Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι η προσαρμογή στη χρήση συγκεκριμένων αντωνυμιών απαιτεί χρόνο και εξάσκηση. «Ναι, μου έχει τύχει. Εγώ μπερδεύομαι. Μιλώντας θα κάνω σίγουρα λάθος. Και θα ζητήσω και συγγνώμη, ότι “ξέρεις τι, επειδή θα μου πάρει λίγο χρόνο να το συνηθίσω, αν κάνω λάθος, δεν το κάνω με κακή πρόθεση”», παραδέχθηκε με ειλικρίνεια.

Κλείνοντας, η Idra Kayne τόνισε πως η στάση της πηγάζει από την επιθυμία της να είναι ανοιχτή στον κόσμο. Όπως ανέφερε, ακόμα κι όταν κάτι δεν αποτελεί δικό της βίωμα, προσπαθεί να μπει στη θέση του άλλου, αναγνωρίζοντας ότι η κατανόηση και ο σεβασμός είναι τα θεμέλια για την κοινωνική συνύπαρξη.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com